SAKARYA
Giriş Tarihi : 13-12-2021 22:54   Güncelleme : 13-12-2021 22:58

Yüzlerce Yıllık Ortak Tarih

SAÜ Balkan Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Çok kültürlü yapıya sahip Sakarya’mız şehirlerin şehri, kültürlerin buluşma noktasıdır. Bir arada yaşama kültürü bize atalarımızdan miras kalan bir özellik. Biz de Sakarya’da bu geleneği sürdürüyoruz. Balkanlardan gelen kardeşlerimiz ile yüzlerce yıllık ortak bir tarihi paylaşıyoruz” dedi.

Yüzlerce Yıllık Ortak Tarih

Özel Katılım

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Balkan Öğrenci Topluluğu tarafından Bosna-Hersek Devlet Günü münasebetiyle düzenlenen ‘Bosna’nın 200 Yıllık Tarihi’ programına katıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Gültekin Yıldız Salonunda gerçekleştirilen programa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ortak Tarihi paylaşıyoruz

Sakarya’nın çok kültürlü bir şehir olduğunu söyleyen ve programa katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Biz Sakarya’ya “Şehirlerin Şehri” diyoruz. Dünya üzerindeki pek çok millet Sakarya’da huzur içinde yaşıyor ve bu bizi çok mutlu ediyor. Bir arada yaşama kültürü bize atalarımızdan miras kalan bir özellik. Biz de Sakarya’da bu geleneği sürdürüyoruz. Balkanlardan gelen kardeşlerimiz ile yüzlerce yıllık ortak bir tarihi paylaşıyoruz” dedi.

Aliya Büyük Bir Düşünürdü

Türkiye’nin Bosna Hersek başta olmak üzere Balkan coğrafyasıyla yakın ilişkiler kurduğuna dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, “Bosna Hersek ülkemiz ve şehrimiz için çok özel bir yere sahip. Burada pek çok Boşnak kardeşimiz yaşıyor. Tabi ki Bosna Hersek’ten bahsederken Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç için özel bir parantez açmamız gerekir. Merhum Aliya, sadece bir siyasetçi değildi.  O, fikri uğruna zindanlara girmiş büyük bir düşünürdü.  O yüreğinde tüm insanları taşıyan bir gönül adamıydı. Bu vesile ile bir kez daha Aliya İzzetbegoviç’i rahmetle ve minnetle anıyorum. Bosnalı kardeşlerime her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, bağımsızlığı ve özgürlüğü için Bilge Lider Aliya’nın etrafından kenetlenen tüm kardeşlerimi kutluyorum. Sözlerime son vermeden önce bugün burada bir arada olmamıza vesile olan Balkan Öğrenci Topluluğuna teşekkür ediyorum” diye konuştu.