KARASU
Giriş Tarihi : 30-03-2022 02:56   Güncelleme : 31-03-2022 01:12

Sözleriniz Size Kalsın

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın ‘Terbiyesiz’ sözleri ile Karasu Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Cihan Emre’nin hesabına yorum yaptıktan 2 gün sonra Emre ile bir araya geldi. Hiç bir şey olmamış gibi gerçekleştirilen ziyarette Sarı, “Ağır bir yorum olduğunu düşünmüyorum. Eğer öyle olduğunu düşünseydim yorum yapmazdım” dedi. Sarı’dan özür dileyen Emre, “Ben özür dilerim her ne kadar sözlerinize terbiyesiz diye başlamış olsanız da, sözleriniz size kalmış olsun” dedi.

Sözleriniz Size Kalsın

Neler Yaşanmıştı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Karasu ilçe danışma toplantısında konuşan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Eskiden belediye şöyle kalabalıktı böyle kalabalıktı. Kimler geliyor kimler gidiyordu diye eleştiri yapılıyor. Belediye mi, düğün salonu mu yoksa alışveriş merkezi mi? Belediye dediğin yerde herkes masasının başında oturacak, gelen insanların işini tamamlayıp jet hızıyla gönderecek. Öyle halk gelsin otursun, gezsin, dolaşsın olmaz. Bu eleştiriyi yapanları memnun edemezsiniz. Bunları memnun etmeye halimiz yok. Ben bunlarla uğraşmaktan, haftada üç dört toplantı yapmaktan, Ankara’ya gidip gelmekten sahaya çıkıp esnafla ilgilenemiyorum. Cenazeye, okumaya gidiyor, bizimle oturup bir çay içmiyor diye anlayış olabilir mi? Bunun ölçüsünü kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İshak Sarı’nın açıklamasını paylaşan haber sitesinde paylaşan Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, “Başkanım sahaya çıkmasanız da makama gelen esnafa kapınızı açın” ifadelerini kullanmıştı. Emre’nin haberinin altına yorum yapan Sarı, “Terbiyesizliğin lüzumu yok. Belediyenin kapısı herkese açık ve herkesle muhataplığımız var. Esnaf odası başkanı seçilen adam esnaf odası başkanlığı yapsın. Gazateci gibi davranarak bu kimliğide kullanıp suistimal ederek ve konuşmalarımı çarpıtarak algı peşinde koşmasın. Esnafı caddenin ortasına toplayıp belediyenin sorumluluğundaki projeleri inceleyerek show la milleti belediyeye karşı kışkırtmasın. Esnaf odası seçildin Belediye başkanı değil. İlk günden bütün rolleri bir birine karıştırdın kendine gel” ifadelerini kullanmıştı. Sosyal medyadan atışan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre’nin açıklamaları gündem olmuştu.

Esnafımız Sizi Tercih Etti

Yaşanan atışmaların 2. gününde Emre ve yönetimi Başkan Sarı’yı makamında ziyaret etti. Hiç bir şey olmamış gibi gerçekleşen ziyarette açıklamada bulunan Sarı, “Belediye olarak seçildiğimiz ilk günden bu güne tarafsız olamaya çalıştık. Esnaf odası seçimlerine müdahalede bulunmadık. Esnafımız sizi tercih etti. Kurumlar baki seçilenler gelip geçicidir. Hayırlı olsun. Esnaf odalarının görevleri esnafların taleplerini bizlere iletmek. Kapımız herkese açık” dedi.

20 Bin Oyla Seçildik

2019 seçimlerinde Karasu’da 20 bin oyla seçildiklerini hatırlatan Sarı, “Ak Parti Genel Merkezi’nin Karasu ilçemizde yapmış olduğu anketlerde %60’ın üzerinde oy oranı görünüyor. Biz halkın memnuniyetini önceleyerek ilçemizde insanlara konforlu yaşamalarını göz önünde bulundurarak hizmet ediyoruz. Projeleri ince eleyip sık dokuyarak konforu arttırarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Bizler tabloya tepeden bakmak zorundayız ilçede tek kanaldan değerlendirilsek sadece birkaç kişi memnun olur” dedi.

Ağır Olduğunu Düşünmüyorum

Muhabirin Sarı’ya Emre’nin sosyal medya hesabına ağır bir yorum yaptığını belirtmesi üzerine açıklamada bulunan Sarı, “Ağır bir yorum olduğunu düşünmüyorum. Eğer öyle olduğunu düşünseydim yorum yapmazdım. Esnaf Odası Başkanı seçilen Cihan Emre’yi çocukluğumdan beri tanıyorum. Prensipleri iyi oturtmak gerekiyor. Eğer kurum ciddiyetini bozarsak işler birbirine karışır. Hiç kimse mutlu olmaz her şeyi birbirine karıştırmamamız gerekiyor. Rolleri birbirine karıştırdığımız zaman başarılı olamayız” dedi.

Sorunlar O Şekilde Dile Getirilmez

Sarı, “Emre’nin Cumhuriyet Caddesi Terminal ile Belediye binası arasında bulunan yolla ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstermedim. Sonradan haberin şekli değişti bende fevri bir çıkış yapmış oldum. Yakışık oldu olmadı bu ayrı bir konu. Ama esnafın sorunları o şekilde dile gelmez. Ben esnafın sorununu biliyorum” dedi.

Fitili Ateşleyen O

Sarı, “Bu olayı ateşleyen Karasu Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi. O meclis üyesi ile konuştuk, projeyi anlattık. Yaptığımız caddeler kötü mü oldu. Ama yapılırken tepki gösterdiler. İnsan bilmediğinin düşmanı olur. Kaç kişiye izah edeceğiz. Tanıttığımız zamanda proje yanlış anlaşılıyor. Bakkal ve dükkan kendi kapısının önünü görüyor ben tepeden geniş bakıp geniş değerlendirmek zorundayım. Herkesi memnun etmeye çalışırsak kimseyi memnun edemeyiz. Kurallarımız ve kaidelerimiz olmak zorunda” dedi.

Biz Kaşıyor Olarak Görmüyoruz

15 yıldır Karasu’yu Ak Parti’nin yönettiğini belirten Emre, “15 yıldır Karasu Ak Parti Belediyesi tarafından yönetiliyor bizler esnafımızın sorunlarını dile getiriyoruz. Ak Parti Meclis üyemiz bir şeyleri kaşıyor dediniz. Ben kendi esnafımız bir şeyleri kaşıyor olarak değerlendirmem. Bizler Cumhuriyet Caddesi Terminal ile Belediye binası arasında yapmış olduğumuz basın açıklamasında esnafın doğru bilgilendirilmesi talebinde bulunduk ve bunu yazılı olarak Karasu Belediyesine ilettik” dedi.

Özür Dilerim

Emre, “Yaşanan olaylar bizim aramızda. Söz konusu Karasu ise hepimiz bir bütün olmak zorundayız. Esnafı galyana getirmek konusunu kesinlikle kabul etmiyorum. Aynı mahallenin çocuklarıyız koltukların hevesiyle birbirimize karşı olacağımız bir durum olamaz. Her konuda esnafımızın bilgi kirliliğinden uzak kalmasını belediye tarafından bilgilendirilmesini istiyoruz. Bir odayı almış olmanın heyecanı ile bir açıklama yaptık, biz biliyoruz ki kapılarınız her zaman bize açık. Seçilmişler arasındaki sokak dedikodularının kalkması için bir girişimde bulunduk. Suçulisanım varsa ben özür dilerim her ne kadar sözlerinize terbiyesiz diye başlamış olsanız da, sözleriniz size kalmış olsun” dedi.

Hizmet Aşkıyla Yanıyoruz

Emre, “Karasu’da yapmış olduğunuz çalışmalarda bizde seçilmiş oda yönetimi olarak sizlerle birlikte en güzel şekilde Karasu’muza esnafımıza hizmet etmenin aşkıyla yanıyoruz. Karasu Belediyesi ile dirsek temasında olarak Karasu’ya hizmet edeceğiz. Esnafımızın taleplerini sizlere ulaştırmak amacıyla esnaf ile belediye arasında köprü olacağız. Esnafımıza katkı sağlamak için çalışmalarımıza katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.