KARASU
Giriş Tarihi : 29-03-2022 19:33   Güncelleme : 30-03-2022 00:36

Çözüm Konusunda Israrcı Olunmalı

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, yazılı basın açıklamasında Karasu Belediyesi ile esnaf ve vatandaş arasındaki diyalog eksikliğinin göze çaptığını belirtti.

Çözüm Konusunda Israrcı Olunmalı

Belediyeye İletilmeli

Yazılı basın açıklamasında bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “İlçemizde belediyemiz ile esnaf ve vatandaşlarımız arasında bir diyalog eksikliği göze çarpmaktadır. Ancak esnaf ve vatandaşımız, rahatsızlıklarını her ne olursa olsun belediyemize iletmeli, çözüm önerisinde bulunmalı ve çözüm konusunda ısrarcı olmalıdır. İllegal olmayan ve toplum yararını hedefleyen her adımın yanında yer aldığımızı, kişi ye da bir zümreye iltimas sağlamayı amaçlayan her girişimin karşısında, dün olduğu gibi bugün ve yarın da yer alacağımızı ifade etmek isteriz” dedi.

Sağlıklı Denetim Değil

Kara, “Karasu esnafının hakkını korumak ancak ticaret dengesine adaletle yaklaşmak belediyenin asli görevleri arasında yer almaktadır. Önceki hafta dile getirdiğimiz, özellikle yağ spekülasyonu esnasında fiyat etiketlerini birden fazla kez güncelleyen zincir marketlerle ilgili hiçbir adım atılmadığını üzülerek görmekteyiz. Ürünlerin sadece kasa ile raf fiyatlarının karşılaştırılması sağlıklı bir denetim değildir. Ürünlerin giriş fiyatları ile satış fiyatları da karşılaştırılmalı, serbest piyasa kisvesi altında vatandaştan aşırı yararlanılması, gabinde bulunulması engellenmelidir. Serbest piyasa o kadar da serbest değildir. Sınırları hukuk ile çizilmiştir” dedi.

Zincir Marketlere De Uygulanmalı

Kara, “İlçemizde özellikle pazartesi günleri zincir marketlerin kaldırımı hatta yolun park ve güvenlik şeritlerini işgal ederek, pazarcı esnafına nispet yapar gibi sebze çuvalları, meyve kasaları yığması konusu da ayrıca değerlendirilmelidir. Karasu, yola patates çuvalı koyabileceğiniz, satışı dükkanınızın içinde değil seyyar satıcı gibi yolda yapabileceğiniz bir yer değildir. Bu duruma göz yumanlara, yerel esnafa uyguladıklarını zincir marketlere de uygulamalarını öneririz” şeklinde açıklamalarda bulundu.