KARASU
Giriş Tarihi : 29-03-2022 21:32   Güncelleme : 30-03-2022 00:35

Sükunete Davet Etti

Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, Karasu’daki siyasi parti temsilcilerini sükunete davet ederek, herkesin sokakta birbirinin yüzüne baktığının hatırlatmasında bulundu.

Sükunete Davet Etti

Haklı Olabilirsiniz

Karasu’da son zamanlarda yaşanan siyasi atışmaların ardından yazılı basın açıklamasında bulunan Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, “Karasu’da son günlerde meydana gelen olayları yakından takip ediyoruz. Siyasi parti temsilcilerin yapmış olduğu açıklamaları yakından takip ediyoruz. İnsanlar bazı konularda haklı olabilir, hakkını da savunmak en doğal görevidir. Ama bazen haklı olsan da bazı değerler ve başka olaylara sebebiyet vermemesi için haklı olduğun durumu terk etmek daha önemlidir. Çünkü haklı olan kişi insaf sahibi olur. Olayların büyümemesi için hakkını feda eder. Bu sebeple kim olursa olsun, haklı olsun haksız olsun bazı olaylara sebebiyet verilmemesi için Karasu’daki yöneticileri sükunet taraflı olarak konuşmalarını istiyoruz” dedi.

Karasu’nun İmajını Zedeliyor

Vatandaşların ekonomik ve sosyolojik sıkıntılardan kaynaklı birçok derdi olduğunu belirten Direk, “Toplumun bu kadar sıkıntısı varken, siyasi parti temsilcilerinin atışmaları ile toplumu germeye gerek yok. Ayrıca bu tür konuşmalar Karasu’nun imajını zedelemektedir. Karasu dışardan tatilci aldığından dolayı birçok kişi yerel basını yakından takip ediyor.  Kıyı erozyonu Karasu’ya negatif bir imaj oluşturmuş durumda. Ayrıca siyasi ve yöneticilerin gergin konuşmaları imajını daha kötü bir duruma getirmektedir” ifadelerini kullandı.

Birbirimizin Yüzüne Bakıyoruz

Direk, “Seçim dönemi gelmeden yaşanan gergin konuşmalar, seçim döneminde nerelere varır siz düşünün. Çünkü her insanın, her siyasi düşüncenin her sivil toplum kuruluşunun sevenleri sevmeyenleri var. Bu şekilde gergin konuşarak sokakta o insanların bir birine nasıl davranacaklarını biraz hayal edin. Bir problem varsa basından konuşmak yerine karşılıklı oturup ortak bir akılla hareket edilmeli. Bu sebeple yöneticiler de biraz daha sükunet dilini kullanarak halkı germeden konuşmalı. Unutmayalım ki Karasu’da herkes sokakta birbirinin yüzüne bakıyor” ifadelerini kullandı.