KARASU
Giriş Tarihi : 30-03-2022 15:13   Güncelleme : 31-03-2022 01:11

60 Gün Süre Verildi

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Mart ayı olağan meclis toplantısında ilçe merkezindeki riskli binaların yıkımı için bir yıldır çalışma yürüttüklerini ve iki binada sona gelindiğini belirtmişti. Sarı’nın işaret ettiği bina için yıkım kararı çıktı.

60 Gün Süre Verildi

Risk Teşkil Ediyordu

Mart ayı olağan meclis toplantısında ilçe merkezindeki riskli binaların yıkımı için bir yıldır çalışma yürüttüklerini ve iki binada sona gelindiğini belirten Karasu Belediye Başkanı İshak ‘Sarı biz yıkmassak kendileri yıkılacak’ ifadelerini kullamıştı. Karasu Atatürk Bulvarı’nda teklike arz eden binanın yıkım kararı çıktı. Roma Dondurmasının bulunduğu binanın boşaltılması için 60 gün süre verildi.

Resmi Yazı Gönderildi

Karasu Belediyesi tarafından bina sahiplerine gönderilen resmi yazıda, “Sakarya Çevre ve Şehirilik İl Müdürlüğü 28/02/2022 tarih ve 3053729 saYILI YAZISINDA 101 Ada 252 parsel üzerinde 237279 yapı kimlik numaralı binamız riskli yapı olarak tespit eilmiştir. 6306 sayılı Afet Risskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanun Uygulama Yönetmenliği kapsamında 60 gün içerisinde riskli ilan edilen yapınızın takliyesinin ve yıkım işlemlerinin tarafımızca gerçekleştirilmesi gerekmekte olup, aynı zamanda riskli ilan edilen yapıda bulunan kiracı veya aynı hak sahibi kullananlarada tahliy için bildirimde bulunmasınız gerekmektedir. Belirtilen iş ve işlemlerin verilen süre zarfında yapılmadığının idarece tespit edilmesi halinde 15 gün daha ek süre verilerek yıkım ve diğer ilgili işlemler idaremizce yapılacak olup, masraflar 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulu Hakkında Kanun Hükümlerine göre tarafınızdan tahsil edilecektir. Gereğinin yapılmasını bilgilerinize eic ederim” ifadelerin kullanıldı.