SAKARYA
Giriş Tarihi : 02-12-2021 17:55   Güncelleme : 02-12-2021 17:58

Kazanan Sakarya Olacak

Büyükşehir Belediyesi, bakanlığın pilot il olarak belirlediği Sakarya’da ‘Akıllı Şehir’ stratejisini hayata geçirmek için önemli adımlar atıyor. Daire başkanları, şube müdürleri ve akıllı uygulamalar koordinatörleri bu yönde atılacak adımları belirliyor. Büyükşehir Belediyesi, bu stratejiyle en doğru yöntemlerle hizmet sunacak ve düşük maliyetle önemli işler yapacak.

Kazanan Sakarya Olacak

Akıl Şehir Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara en kaliteli hizmetin sunulması için yeni stratejiler geliştiriyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında şehir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Akıllı Şehirler” projesi kapsamında pilot il seçilmişti. Yürütülen çalışmalar kapsamında bugün Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi üst düzey yönetimi, daire başkanları ve şube müdürleri ‘akıllı uygulamalar’ koordinatörleri ve bakanlık görevlileriyle “Sakarya Akıllı Şehir Olgunluk Değerlendirme Toplantısı” programında bir araya geldi.

Sakarya’ya Değer Katacak

Toplantıda Sakarya’ya teknoloji ve tüm imkânların en verimli şekilde kullanılacağı, akıllı, yenilikçi, sürdürülebilir yöntemlerle hizmet verilmesi noktasında geliştirilen projeler görüşüldü. Ayrıca, konunun uzmanları ve Büyükşehir Belediyesi yöneticilileri arasında yapılan çeşitli verilerin kullanıldığı toplantıda kentin ‘akıllı şehir endeksi’ çıkarıldı. Gelecekte ‘Akıllı Şehir’ stratejisiyle proje üretip Sakarya’ya değer katacak olan Büyükşehir Belediyesi, az maliyetle şehir için mühim çalışmalara imza atacak. Sakarya’da uygulanacak yenilikçi uygulamalar, Türkiye’ye örnek olacak.

Eylem Planı Hazırlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından pilot bölge olarak belirlenen Sakarya’mızda ‘akıllı şehircilik’ uygulamalarını geliştirmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bakanlık paydaşlarımız, akıllı uygulamalar uzmanlarımız ve yönetimimiz Sakarya’nın ‘akıllı şehir eylem’ planını hazırlıyorlar. Bu kapsamda yaptığımız son toplantıda, bu noktada yol haritasının çizilmesi için önemli notlar çıkarıldı. Az maliyetle, yenilikçi, inovatif, sürdürülebilir bir yönetim anlayışını ortaya koymak için proje üzerinde çalışıyoruz. Hemşerilerimize en kaliteli hizmeti sunmak için teknolojiden, bilimden ve günümüz imkânlarından en verimli şekilde faydalanıyoruz.” denildi.