SAKARYA
Giriş Tarihi : 27-09-2021 16:24   Güncelleme : 27-09-2021 16:27

Çocuklarımızın Eğitimi İçin Hazırız

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Keleş, “Tek adam rejiminin ülkemizi içine soktuğu çok yönlü krizin ağır sonuçlarını yaşadığımız alanların başında eğitim gelmektedir. 19 yıllık AKP iktidarı süresince liyakatten uzak ideolojik saiklerle yapboz haline getirilen eğitim sistemimizin yapısal sorunları, iktidarın yönetemediği kovid-19 salgını süresince daha da derinleşmiş ve iyice gün yüzüne çıkmış durumdadır” dedi.

Çocuklarımızın Eğitimi İçin Hazırız

Öğrencilerimizin Yanındayız

Eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Sakarya’mızda öğrencilerimizin çoğunun bilgisayar ve tableti olmamakla beraber interneti de olmayan binlerce öğrencimiz mevcuttur. Bu durumda öğrencilerimiz kaliteli eğitim alamamışlardır. Sakarya İl Örgütü olarak Sakarya’mızda televizyonu olmayan 47 aileye plazma TV hediye ederken 185 aileye tablet hediye ederek eğitime katkıda bulunduk. Bu konuda ana muhalefet olarak elimizden gelen tüm gayretimizi gösterdik bundan sonrada göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Derin Kaygılar Ortaya Çıktı

Keleş, “6 Eylül 2021’de yüz yüze eğitim tekrar başlamış, öğretmenlerimiz ve çocuklarımız okullarına kavuşmuşlardır. Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime dönüşün büyük bir mutluluk yaratması gerekirken, yetersizlikler nedeniyle eğitimin tüm paydaşlarında derin kaygılar ortaya çıkmıştır. Okullarda ihtiyaç duyulan 101 bin yardımcı hizmet personeli hala atanmamıştır. Okullarımızda hijyenin korunmasını sağlayacak bu atamaların derhal gerçekleştiriImesi gerekmektedir. Gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı’na ek kaynak aktarımı yapılabilir” dedi.

43 Bin 627 Derslik İhtiyacı Var

Keleş, “Haftalardır birçok kentte sınıflarda vakalar ortaya çıkmakta ve yayılmaktadır. Sosyal mesafenin korunabilmesi için sınıfların seyreltilmesi gerekirken, birçok okulda öğrenciler kalabalık sınıflarda derslere girmektedirler. Bazı okullarda farklı düzeylerde sınıfların aynı dersliklerde eğitim gördüğü bilinmektedir. Bunun en büyük sebebi 43 bin 627 derslik ihtiyacıdır. Yandaşlara, beşli çeteye, Saray beslemelerine kaynak ayıran iktidar; çocuklarımızın sağlığı, eğitimi ve geleceği için gereken bu ihtiyacı karşılamamaktadır. Sakarya’mızda pandemi döneminde yıkılan onca okulun daha ihalesi dahi yapılmamış ve eğitim gören öğrencilerimiz çok büyük sıkıntı yaşamaktadırlar” dedi.

Kendi İmkanlarımızla Yapmaya Hazırız

Keleş, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Sayın Genel Başkanımızın da belirttiği gibi, biz çocuklarımızın eğitimi için bu ihtiyacı karşılamaya hazırız. Gerekli sayıda derslik ve okulu, ihtiyaç duyulan yerlerde belediyelerimiz eliyle inşa etmeye hazırız. Arsa gösterildiği anda belediyelerimiz gerekli çalışmayı başlatacak ve en kısa sürede ihtiyaç duyulan derslikleri eğitim ve öğretime hazır hale getireceklerdir. Aynı şekilde, tamirata ve onarıma ihtiyaç duyan derslik ve okullar için de partimiz ve belediyelerimiz harekete geçmeye hazırdır. Sakarya İl Örgütü olarak Akyazı Alaağaç Mahallesinde yeni yapılacak diye yıkılan arazının üzerine biz CHP olarak Alaağaç İlköğretim Okulunu yapmaya talibiz” dedi.

Öğretmen Sorunu Kalmayacak

Keleş, “Eğitim sistemimizin en acil ihtiyaçlarından bir diğeri de geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin temel sorunlarının çözülmesidir. İlk olarak öğretmen açığının kapatılması gerekmektedir. Sayıştay raporlarına göre 138 bin, MEB’in raporuna göre 107 bin öğretmen ihtiyacı vardır. Şu ana kadar yalnızca 20 bin atama yapılmış, öğretmenlerden gelen tepkiler üzerine Erdoğan 15 bin ilave atamayı müjdeymiş gibi duyurmuştur. Bu atamaları gerçekleştirmemek ise Saray’ın bilinçli tercihidir. Biz bu tercihleri değiştireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye’nin atanamayan öğretmenler diye bir sorunu kalmayacak. Bizim tercihlerimiz açık ve nettir: Toplumdaki en önemli meslek gruplarından birini öğretmenlerin oluşturduğunun farkındayız. Öğretmenlerin hakların ı ve çalışma koşullarını yasal güvenceye kavuşturacak Öğretmenler Meslek Kanunu’nu çıkaracağız. Bununla birlikte, hak kayıplarının önüne geçmek için sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen gibi garabetleri ortadan kaldıracak, kamuda çalışan tüm öğretmenlerin insanca koşullarda eşit şartlarda ücret almalarını ve özlük haklarına sahip olmasını sağlayacağız. Öğretmenlerin 3600 ek gösterge hakkını teslim edeceğiz” dedi.

İktidarımızda Teknoloji Liseleri’ni Kuracağız

Keleş, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Organize Sanayi Bölgelerinde 6 yıllık Teknoloji Liseleri açacağız ve ara eleman sorununu kökten çözeceğiz. Sanayilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda açılacak dersliklerle beraber bu liselerde öğrencilerimiz yatılı olarak okuyacak ve de çağımıza ve teknolojiye uygun eğitim alacaklardır. Teknoloji Liselerinden mezun olan öğrencilerimizle beraber tüm sanayilerde ara eleman sorunu ortadan kalkacaktır. Bu okullarda okuyan öğrencilerimiz 2 yıl sanayi de çalışma zorunluluğu olacaktır” dedi.

Tüm Köy Okullarını Açacağız

Keleş, “Türkiye’de ve özellikle Sakarya’da kapatılan tüm köy okullarını yeniden açacağız. Köy Okullarımızı ve köy lojmanlarımızı tamir edeceğiz, onaracağız ve yeniden dumanını tüttüreceğiz. Türkiye’de ve Sakarya’da taşımalı sistemi ortadan kaldıracağız. Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, ”Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” Biz hazırız, geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız!” ifadelerini kullandı.