SAKARYA
Giriş Tarihi : 18-01-2018 15:24   Güncelleme : 18-01-2018 15:28

Yaptıkları Bez Bebekleri Engelli Çocuklara Dağıttılar

Kaynarca’da Halk Eğitim Merkezi kurslarında eğitim gören gönüllü kadınlar, yaptıkları oyuncak bebekleri engelli çocuklara dağıttı.

Yaptıkları Bez Bebekleri Engelli Çocuklara Dağıttılar

Sakarya Kaynarca İlçesinde Halk Eğitim Hocası olan Filiz Ulusoy, sosyal sorumluluk projesi "Oyuncaksız Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında, engelli ihtiyaç sahibi çocukları belirleyen,  gönüllülerden oluşan kadınlar, Halk Eğitim merkezi kurslarında ve evlerinde el yapımı çeşitli oyuncaklar hazırlıyor.

Kadınlar, özel pamuk iplerden yaptıkları oyuncak bebekleri Sakarya Karasu İlçesinde bulunan engelli çocukların eğitim gördüğü, bir okulda çocuklara dağıttılar.

Karasu İlçesi Yalı Mahallesi İlköğretim okulunda okuyan Engelli çocuklara dağıtılan bez bebekler çocukların ne kadar sevindiğini gözler önüne serdi.

Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri “Oyuncaksız Çocuk Kalmasın” sosyal sorumluluk projesi adı altında kadınların elle yaptığı bez bebekler çocuklara dağıtıldı.

Ördüğü Bebeklerin yüzde yüz pamuktan olduğunu söyleyen Filiz Ulusoy, Bu bebekler plastik içermiyor, kanserojen içermiyor, doğal. Rahatlıkla çocuklarımızın oynayabileceği, çocuklar için hiçbir zararlı maddesi olmayan doğal bebeklerdir.

Kaynarca İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Hocası Filiz Ulusoy ve arkadaşları tarafından yapılan bez bebekleri Karasu Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Püskül Tatlı ile dağıtımı gerçekleştirildi.

Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Püskül şunları söyledi, En yoğun olan Yalı ilkokulumuzda bulunan özel eğitim sınıfımızdaki çocuklarımıza gelerek elimizde Filiz hanımın hazırlayıp getirmiş olduğu örgü bebeklerimizi çocuklarımıza özellikle verdik. Ve onların yüzündeki o güler yüzü, tebessümü, mutluluğu gördük.  Bu bizi çok sevindirdi, bu gün keyifli bir gün geçirdik çocuklarımız ile.  Ayrıca Engelli çocuklarımıza verdiğimiz bu bebekler çocuklarımızı mutlu ederken bizleride mutlu etti.

Karasu Yalı Mahallesi İlköğretim Okulu Müdürü Alper Doğan ise şunları söyledi, Öncelikle okulumuzda bulunan özel eğitim çocukları için Filiz hanımın yapmış olduğu bu etkinlikten dolayı çok mutluyum. Bir öğretmen için en büyük mutluluk çocuklarının gözünde ki mutluluğu görebilmektir. Bu gün burada bunu gördük, özellikle oyuncakların kaliteli olması, hijyen açısından çocukların sağlığına zarar vermeyecek boyutta yün iplikten yapılmasından dolayı çocukların bunu istediği şekilde oynayabilmesi çok önemli bir unsurdu

Kaynarca Halk Eğitim Merkezi Hocası Filiz Ulusoy ise şunları söyledi,  ne yapabilirim diye düşündüm sonra  sosyal farkındalık projesi adı altında özel çocuklarımıza devlet koruması altında ki çocuklarımıza vermeyi uygun gördüm .Bugün 3 sınıfımıza dağıtımımızı yaptık,  çocuklarımızı gördük mutlu olduk ve onların yüzündeki mutluluğu görmek her şeye değerdi.

Mehmet KARAKAŞ