SAKARYA
Giriş Tarihi : 07-09-2021 01:47   Güncelleme : 07-09-2021 02:09

Sakarya'nın Cenneti

Büyükşehir Belediyesi, yaptığı dokunuşlarla ‘yeşil cennet’ İl Ormanı Tabiat Parkı’nın güzelliğine güzellik kattı. Başkan Yüce, “Hemşerilerimiz bu doğal cenneti yeniden keşfetsin, hissetsin diye parkımızın her noktasına yenilik kattık, yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor” dedi.

Sakarya'nın Cenneti

Yeni Yüzüne Kavuştu

Sakarya büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanında, doğaya, tabiata dair tüm alanlara hassasiyetle yaklaşıyor. Bu kapsamda, işletmesi Büyükşehir’e ait olan sosyal tesislerde yenileme ve düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Son olarak çalışmanın başlatıldığı İl Ormanı Tabiat Parkı, yapılan dokunuşlarla yepyeni bir yüze kavuştu. BELPAŞ’ın işletmesine geçen kentin ‘yeşil cenneti’ İl Ormanı, baştan sona tüm alanlarıyla yenilendi. Yeni tabelası yerleştirilen parkın içindeki tüm ulaşım yolları, düzenlenerek baştan sona asfaltlandı. Yapılan bu çalışmayla parkın araç kapasitesi 350’den 1000’e yükseltildi.

Eğlencenin Merkezi

“Bisiklet Dostu Şehir” unvanıyla şehrin adını dünyaya duyuran Büyükşehir Belediyesi, orman içini baştan sona kapsayan bisiklet yolları oluşturdu. Ulaşım alanlarındaki işlem tamamlandığında, bisiklet yolları ve yaya geçitlerinin boyamaları yapıldı. Yaya, bisiklet ve araç yolları rengarenk hale gelen park, yeni yüzüyle vatandaşların beğenisini kazandı. Yaz sezonunda piknik, doğa yürüyüşü ve sportif aktiviteler için ziyaretçi akınına uğrayan İl Ormanı, şehrin en gözde doğal haline geldi. Ayrıca, onarım ve düzenleme işlemleri yapılan park içindeki Bungalov Evler misafirlerini ağırlamaya başladı. Kullanım alanları elden geçirilen ağaçlık alandaki Macera Park ise eğlencenin yeni adresi oldu.

Doğayı Yeniden Keşfedin

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ormanın her noktasına yenilik kattıklarını ifade ederek, “Şehrimizin doğal cenneti olan İl Ormanı Tabiat Parkı, belediyemiz iştiraki BELPAŞ’ın işletmeciliğinde yeni bir kimliğe kavuştu. Başlattığımız çalışmalar kapsamında ormanda bulunan tüm sosyal alanları ve ulaşım yollarını yeniledik. Piknik alanları, bungalov evleri, macera parkını renkli ve güzel bir görünüme kavuşturduk. Sakaryalı hemşerilerimiz, şehrin cennet köşesi olan İl Ormanı’nda doğayı keşfetsin, hissetsin ve sevdikleriyle birlikte güzel vakit geçirsin temennisiyle başlattığımız düzenleme çalışmalarını bitirdik. Orman içinde bisiklet yolları oluşturduk, alanları boyama işlemiyle belirledik. Bisiklet dostu şehir sloganıyla, bisikleti hayatın merkezine yerleştirmek için çalışıyoruz. Her noktasına yenlik kattığımız parkımız, yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor” dedi.