SAKARYA
Giriş Tarihi : 22-08-2021 18:11   Güncelleme : 22-08-2021 18:13

Sınır Namustur

Yurt dışından Türkiye’ye gerçekleşen düzensiz göçe dikkat çekmek isteyen CHP Sakarya İl Başkanlığı, parti binasına, üzerinde “Sınır Namustur” yazılı pankart astı.

Sınır Namustur

Pankartlı Hatırlatma

Türkiye, düzensiz göçle mücadele etmeye devam ediyor. Son olarak Afganistan’da yönetiminin Taliban’ın eline geçmesiyle beraber, ülkedeki Afganlar kaçmaya çalışıyor. Türkiye ise kaçan Afganların ve diğer yabancı uyruklu vatandaşların bir numaralı hedefi. Bu konuya dikkat çekmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabındaki duvar fotoğrafına, “Sınır Namustur” yazısını yerleştirdi. Öte yandan CHP Genel Merkezinin dışına da üzerinden Genel Başkan’ın fotoğrafı ve altında “Sınır Namustur” yazan dev pankart asıldı.

Sakarya İl Başkanlığına Asıldı

Son gelişmelerin ardından dikkat çeken bir adım da CHP Sakarya İl Başkanlığı’ndan geldi. İl Parti Binası’nın dış cephesine, “Sınır Namustur” pankartı asıldı. Pankart daha önceden asılan ve kaldırılmayan, “10 Bin Dolar Alan Siyasetçi Kim?” sorusunun yazılı olduğu pankartın yanında yer aldı.

Hatırlatmakta Fayda Var

Çalışmayla ilgili olarak CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin geleceğine sahip çıkmak adına çok önemli bir konuya dikkat çekiyoruz. Bugün sınırlarımızda izin verilen düzensiz göç, artık bir beka sorunu haline gelmiştir. Bugün müdahale edilmezse, ileride engellenmesi çok zor sorunlarla karşılaşabiliriz. Ülkemizin geleceğine sahip çıkmak adına, hükümete hatırlatmakta kesinlikle fayda var. ‘Sınır Namustur’, bu düşünceden uzaklaşmak ise Türkiye’ye yapılacak bir ihanettir” dedi.