SAKARYA
Giriş Tarihi : 18-08-2021 15:57   Güncelleme : 18-08-2021 15:59

Sakarya’da Yaşamalarını İstemiyoruz

Mültecilerle ilgili Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanına seslenen CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Sayın Valimize ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza sormak istiyorum; şehrimizde, ‘mülteci-sığınmacı’ kapsamında kaç yabancı uyruklu insan yaşamaktadır” dedi.

Sakarya’da Yaşamalarını İstemiyoruz

Bugün Milyonlarla İfade Ediliyor

Sığınmacılarla ilgili kamuoyunda birçok olumsuz haber ve gelişme yer aldı. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş de yazılı bir açıklama yaptı. Keleş açıklamasının sonunda Sakaryalı vatandaşları provokasyonlara karşı uyardı. Mültecilerin sayısındaki dengesiz artışa dikkat çeken İl Başkanı Ecevit Keleş, “2 binlerle, 3 binlerle saydığınız misafirler, bugün milyonlarla ifade ediliyor. Ülkemizdeki sığınmacıların sayısındaki bu dengesiz artış ne yazık ki hızla devam etmekte. Doğu illerimizden giriş yapan Afganlılar da bu akımın yeni oyuncuları. Sayın Genel Başkanımız ve Millet İttifakı olarak bu durumun ciddiyetini her seferinde dile getiriyoruz. Kamuoyunda toplumun sinir uçlarına dokunan, milli değer ve kültürümüze zarar verecek, asla kabul edemeyeceğiz gelişmeler yaşanmaya başladı bile. Gözümüzün önünde olan tüm bu olumsuzluklara rağmen hükümet ise hiçbir adım atmamakta. Öyle ki sanki bu durumu bilerek görmezden geliyormuş gibi davranmaktalar” dedi.

Yöneticilere Seslendi

Tehlikeli bir durum olduğunu belirterek, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye seslenen Başkan Keleş, “Cumhuriyet Halk Partisi, tehlikenin farkında... Bizler Ankara, Altındağ’da yaşanan olayların Sakarya’mızda yaşanmasını istemiyoruz. Misafirlik olarak başlayan ve günümüzde bir beka sorunu halini alan ‘sığınmacı’ meselesine hep birlikte çözüm bulmak durumundayız. Bu nedenle Sakarya’mızın ve ülkemizin yararına adımlar atmak zorundayız. Tam da bu noktada şehrimizdeki plansızlığı ortadan kaldırmak adına ilk adımı atalım. Bu kapsamda Sayın Valimize ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza sormak istiyorum; şehrimizde, ‘mülteci-sığınmacı’ kapsamında kaç yabancı uyruklu insan yaşamaktadır, ilçelerdeki dağılımı nedir, kaç tanesi Türk vatandaşlığı almış ya da almaya yakındır, şehir genelinde yabancı uyruklu vatandaşlara ait kaç iş yeri var, özel olarak yerleştikleri bir bölge ya da mahalle var mıdır, şehir genelinde gerçekleşen suç oranlarında yabancı uyrukluların yeri nedir, yakın zamanda şehrimize yerleştirilmesi planlanan mülteci grubu var mıdır? Tüm bu sorunların cevaplanması elzemdir” ifadelerini kullandı.

Dikkatli Olması Gerekmektedir

Provokasyonlara karşı vatandaşlara da uyarıda bulunan Keleş, “Öte yandan bir çağrı da Sakaryalı hemşehrilerimize yapmak istiyorum. Deyim yerindeyse ‘bıçak sırtı’ bir dönemdeyiz. Böyle bir dönemde oluşabilecek her türlü olumsuz durum, ellerini ovuşturarak Türkiye’yi izleyenlerin işine gelecektir. Bu nedenle tüm değerli hemşehrilerimizin provokasyonlara karşı dikkatli olması ve olumsuz durumları engellemesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki ülkemizin polisi, jandarması görevini en yüksek bilinç ve sorumlulukla yerine getirmektedir. Yabancı uyruklu vatandaşlarla fiziki yüz yüze gelinmemelidir” şeklinde konuştu.