SAKARYA
Giriş Tarihi : 10-08-2021 16:54   Güncelleme : 10-08-2021 16:59

Dünyada Öncü Olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesi SERA A.Ş.’nin faaliyetlerinden olan çilek üretim alanında incelemelerde bulunan Başkan Yüce, “Şehrimizin her bir karışı değerli olan toprağını en güzel şekilde işleyerek Sakarya’nın tarımını dünyada öncü hale getireceğiz” dedi.

Dünyada Öncü Olacak

Tamamen Doğal

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesi SERA A.Ş. marifetiyle Pamukova Bakacak Mahallesi’nde kurulan Çilek Üretim ve Eğitim alanında incelemelerde bulundu. Pamukova’da gerçekleştirilen birkaç programının ardından çilek üretim alanında ki incelemelerinde Başkan Yüce’ye Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Burak Çelik, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Erdal Köse eşlik etti. Toprağa verilen emeklerin karşılığını en güzel şekilde aldıklarını ifade eden Başkan Yüce, üretilen çileklerin tamamen doğal olduğunun da altını çizdi.

Emeklerin Karşılığı Alınıyor

Çilek üretim alanında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, “ Toprağa, doğaya verdiğimiz değer ve tarıma yönelik yaptığımız doğru projeler sayesinde emeklerimizin meyvesini toplamaya başlıyoruz. Bu alanda yer alan her bir çilekte büyük emek var. Üretilen çilekler tamamen doğal. Sakarya’da yer alan çok önemli dondurma ve pastane firmaları çileklerimize talip olmaya başladılar. Aldığımız geri dönüşler bizleri oldukça memnun ediyor. Toprağa ektiğimiz ilk günden bu yana yakından takip ettiğimiz ürünlerin böylesine değer görmesi emeğimizin en güzel karşılığı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak doğanın gücünden ve verimliliğinden gerek enerji alanında gerekse tarım alanlarında en iyi şekilde faydalanıyoruz. Üreten şehir Sakarya dedik ve bu anlayışla üretim yelpazemizi her geçen genişletiyoruz. Bizim en büyük şansımız olan bu eşsiz doğaya zarar vermeden aksine doğaya yatırım yaparak geleceğimizin kadim mirasını en iyi şekilde koruyoruz” ifadelerinde bulundu.

Ekonomiye Katkı Sağlayacak

Yeterli olgunluğa erişen çileklerin yakın zamanda toplanacağını ifade eden Başkan Yüce, “ Üretim merkezimiz sayesinde bölgeye sadece tarımsal anlamda değil ekonomik anlamda da katkı sağladık. Bölge halkından istihdam ettiğimiz kadınlar ile kadınların hünerli ellerini toprakla buluşturduk. Böylelikle kadın istihdamını da arttırmış olduk. Şehrimizin her bir karışı değerli olan toprağını en güzel şekilde işleyerek Sakarya’nın tarımını dünyada öncü hale getireceğiz. Şehrimizin atıl şekilde duran veya kullanıma müsait yerlerinde üretimlerimizi sürdüreceğiz. Rabbim bizimle birlikte tüm üreticilerimizin bereketini arttırsın” dedi.