SAKARYA
Giriş Tarihi : 04-08-2021 11:51   Güncelleme : 04-08-2021 11:53

Hak Kazanan Tek Belediye

Akyazı Belediyesinin projesine bakanlıktan 1.2 milyonluk hibe desteği verilecek. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında Sakarya’da hak kazanan tek belediye olan Akyazı Belediyesine sevindirici haber geldi.

Hak Kazanan Tek Belediye

Hastalığa ve Salgına Dur Denilecek

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı SOGEP)’e “Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor” projesi ile katılan Akyazı Belediyesine 2021 Yılı SOGEP Uygulama Usul ve Esaslarının 8. Maddesinin 1. fıkrasına göre ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında Sakarya’da hak kazanan tek belediye olan Akyazı Belediyesine sevindirici haber geldi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında Proje kapsamında geçerli kabul edilen ve 1.222.000,00 TL’lik desteğe, 536.050,00 TL eş Finansmana ve 1.758.050 TL bütçe ile % 69,51 ‘lik oranla Desteğe layık görülen proje için Akyazı Belediyesi ve Kocaeli ilinde bulunan Ajans merkez binasında yapılacak değerlendirme toplantısı ve revizyon görüşmeleri sonrasında çalışmaların kısa bir süre içerisinde başlatılması hedefleniyor.

Kara Mürver Nedir?

Latince ismi Sambucus nigra olan kara mürver Adoxaceae familyasında 5 ila 30 türü olan çalı cinsindeki ağaçların ortak adıdır. Kara mürver her iki yarımkürede de yetişebilen bir bitki türüdür ancak Kuzey yarımkürede daha yaygın bir popülasyona sahiptir. Türkiye’nin birçok bölgesinde kendiliğinden yetişen kara mürver bitkisi genelde 9 yapraklıdır. Her kara mürver yaprağı da 5 ila 30 cm uzunluğundadır. Kara mürverin meyvesinden, çiçeğinden ve sapından farklı şekillerde yararlanılabilir.

Kara Mürverin Faydaları Nelerdir?

Kara Mürver bitkisinin meyvesinden elde edilen ekstresinin, influenza tip A ve tip B virüslerini etkili bir şekilde engellemekte ve bastırmaktadır. Kara mürver bağışıklık sistemini güçlendirir, Sambucus nigra, antienflamatuar, antioksidan ve antiviral etkiye sahiptir. Kara mürverin yapılan bilimsel araştırmalarla birçok faydası kanıtlanmıştır.