SAKARYA
Giriş Tarihi : 27-07-2021 17:04   Güncelleme : 27-07-2021 17:05

Rayında Gitmeyen Raylı Sistem

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 2004’ten beri gündemde olan ancak bir türlü rayında gitmeyen raylı sisteme dair eleştiride bulundu.

Rayında Gitmeyen Raylı Sistem

Yok Edenlere Seslendi

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “AKP’li Belediye Başkanları sağ olsunlar her seçim vaadinde raylı sistemi vaat edip sonra bir türlü yapmadılar” diyerek 122 yıllık ADA Trenini yok edenlere seslendi. Keleş, “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan raylı sistem projesiyle ilgili destek istemiş. Sakarya'da raylı sistem konusunda 3 proje hazırladıklarını dile getiren Başkan Yüce, “Raylı sistemin ilk hattı bin yataklı hastaneye gidecek hat. Valilik ve Adliye Sarayı'ndan geçen ve Korucuk'a gidecek bir hat belirledik. Bakanımız bize 21 kilometrenin çok uzun olduğunu söyledi. Biz de ondan bin yataklı hastaneye kadar istedik. Bakan Bey bizden hattın fizibilite raporlarını istedi” açıklamasında bulunmuş. Aynı bakanlık konu Kocaeli olunca kilometreyi sorgulamıyor.

Asırlık Ada Trenini Yok Ettiniz

1899 yılında hizmete başlayan 122 yıllık ADA TRENİNİ sonlandıran zihniyet yıllardır yeni raylı sistemi sadece konuşuyor. Elimizdekine dahi sahip çıkmadınız. ADA Trenini yok ettiniz. Burada sorun; Akp'nin Sakaryalı siyasetçilerindedir.

Millet Artık Yemiyor

Seçime doğru yapılan gösterişleri bu millet artık yemiyor. 2004’ten bu yana şehrimizde konusu gündemde olan ancak bir türlü rayına oturmayan sistem AKP’nin masal diyarının içinden bir masaldır. Sakarya’da yeni masal üretmekte zorlanan iktidar eskilerini sayıklayıp duruyor. Sayın Yüce, bu millet konuşmalardan vaatlerden bıktı. Somut adım atında görelim bizde takdir ederiz” dedi.