SAKARYA
Giriş Tarihi : 26-07-2021 15:46   Güncelleme : 26-07-2021 15:48

Salgının Tek Silahı

Covid-19 salgınıyla mücadelede tek silahın aşı olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, toplum sağlığı açısından herkesin birbirini aşı olmaya teşvik etmesi gerektiğini dile getirdi.

Salgının Tek Silahı

Biran Önce Aşı Olunmalı

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, salgından kurtulup normal hayatımıza dönmek için toplumda aşı duyarlılığının daha fazla artması gerektiğini dile getirdi. Yaşlılardan başlayarak gençlere doğru inen aşılanma sürecinde 17-30 yaş arası aşılanma oranlarının nüfus yoğunluğuna göre az olduğunu kaydeden Öğütlü, gençlerin kendileri ve sevdiklerini düşünerek biran önce aşı olmalarını istedi. Bayram tatiliyle birlikte herkesin aşılanmış, salgının tamamen bitmiş gibi toplumda bir rahatlama olduğuna dikkat çeken Öğütlü “Aşılama tamamlanmadan özlediğimiz bu rahatlığı sürdüremeyiz. ‘Biraz daha zaman geçsin oluruz’ demek çok yanlış. Kaybedilen vaktin telafisi olmaya bilir. Salgını bitirmek için aşımızı olup tedbirlere uymaktan başka çaremiz yok” dedi.

Toplum Sağlığını Tehdit Ediyor

Covid-19 salgının kontrol altına alınması için toplum sağlığı adına herkesin bir birini aşı konusunda uyararak, aşı olmaya teşvik etmesi gerektiğini belirten Öğütlü “Komplo teorileriyle aşı karşıtı yaklaşımlar üretenler, insanların kafasını karıştırıp toplum sağlığını tehdit etmekten başka bir şey yapmadıklarının farkına varmalı. Salgınla mücadeleyi aşısız başarmamız mümkün değil. Şu anki durumda maske, mesafe ve hijyen kurallarını hiçbir şey yokmuş gibi kenara atamayız. Biraz daha rahatlamak için nüfusun yüzde 75’inin aşılanmış olması gerekiyor. Salgında normale dönmenin tek yolu aşılamayı tamamlamak. Gönül rahatlığıyla hayatımızı normale çevirmek için herkesi aşı olamaya davet ediyoruz.” diye konuştu.