SAKARYA
Giriş Tarihi : 07-01-2018 18:09   Güncelleme : 07-01-2018 18:09

Sakarya Başsavcısı Basınla Buluştu

Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği ( RATED) Sakarya’da bulunan basın mensuplarına yönelik hizmet içi eğitimin sonuncusunu yaptı. Eğitime Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı da katıldı.

Sakarya Başsavcısı Basınla Buluştu

Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği ( RATED)  Sakarya’da bulunan basın mensuplarına yönelik hizmet içi eğitimin sonuncusunu yaptı. Eğitime Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı da katıldı.
Sakarya’da bir restaurantta yapılan toplantıya Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun RATED başkanı Remzi Adıyaman Sakarya Cumhuriyet Savcısı Tahsin Yaralı ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı Müjdat Çetin ile çok sayıda gazeteci katıldı.


Eğitimde Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun, konuşmasının il bölümünde, Savcılık yaptığı yerlerde basınla ilgili anılarını anlatarak başladı. Samsun vezir köprüde görev yaparken ,bakan beyi bekliyorduk ve bakan beyi beklerken çevre çamur olduğu için ayakkabılarımız ve pantolonlarımız çamur oldu. Sonra yerlerimize oturduk ve zabıta geldi Belediye başkanının ayakkabılarını sildi, daha sonra bana dönerek sayın savcım sizin ayakkabılarınızı da sileyim dedi, bende sil dedim. Ve benimde ayakkabılarımız sildi. Daha sonra yanımda oturan Emniyet müdürüne söyledi ayakkabılarınızı sileyim diye ama Emniyet Müdürü kabul etmedi ve sildirmedi. Bizler bir anda basının olduğunu fark etmedik. Emniyet Müdürü fark ettiği için ayakkabılarını sildirmemiş. Tabi ertesi günü gazetelerde manşet Zabıta Protokolü fırçaladı diye haberler çıktı. Hemen gazetelere aldım ve içeriğini okudum içeriğinde hiçbir suç unsuru yok. Tabiki milliyet gazetesinin yazdığı haber başlığı  Zabıta Protokolü Fırçaladı diye olunca başka yerlere çekildi.


6 Aylık zaman zarfı içerisinde gerçekten Sakarya basını haberlerini çok iyi bir şekilde rencide etmeden yapıyor ben  bütün Basın mensuplarına teşekkür ediyorum.


Birde bir gün bir trafik kazası için bir olaya gittim ve olayda kazada  ölü vardı ve kolu bacağı parçalanmış şekilde idi. Janrarmaya dedim çevre güvenliği alın ve çevre güvenliği alında bende  olay yerindeki incelemelerimi sürdürürken yanımdaki katip birini arabanın altında resim çekerken gösterdi ve yaynına gittim ne yapıyorsun dedim resim çekiyorum dedi. Kaldırdım ayağa, bu kolları bacakları parçalanmış beyinlerimi haber yapacaksın dedim. Çünkü bu gibi şeyler basında çıktığında yakınları ikinci bir şoku yaşıyor onun için tabiki haber yaparken birazda düşünmek gerekiyor.


Tabiki basının gücünü biliyoruz. Yeri geldiğinde ailemiz bile bize inanmıyor basına inanıyor. Sizlerin görevi  sizlerin görevi topluma doğru bilgileri ulaştırmak. Yani reyting uğruna yanlış yalan haberler yapılmaması gerekiyor. Bizler geldiğimiz yerlerde mutlaka birilerinin canını yakmışızdır. Veya hakkında dava açılmıştır yargılanmıştır ceza almıştır.  Usulsüz işler yapmıştır. Böylede olunca bu kişiler sizlere gelip kendilerine bir destek bulmak noktasında, işte şurda baş savcı var emniyet müdürü var söyle yaptı böyle yaptı diye sizlere söyliyebilir. Sizlerde onun ağzından duyduklarınızı haber yapmak için bir şeyiniz ortaya çıkabılır. Bu tip kişiler sizden yararlanarak haber yaptırıp kendisine bir pay çıkartıyor. Bu insanlar sizleri kullanabilirler bu oyunlara gelmiyelim. Bir suçlunun mahkeme bitmeden suçlu ilan edemeyiz.


Konuşmaların ardından RATED başkanıda şunları söyledi, Öncelikle Radyo Televizyon İnternet Yayıncıları Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz hizmet içi iletişim programlarımızın ve eğitim programlarımızın bugün sonuna geldik. Toplamda 4 programımız vardı ve bugün Sakarya Başsavcısı ve Sakarya Basın Savcımız Tahsin beyin de katılımlarıyla, aynı zamanda gazeteciler birliği Marmara federasyonu başkanımız sn. Müjdat beyin de katılımlarıyla bence güzel bir program olduğunu düşünüyorum, verimli bir program olduğunu düşünüyorum. Katılım zaten oldukça her geçen gün daha da güzelleşiyordu. Bu anlamda önce ben üyelerime çok çok teşekkür ediyorum, bundan sonra kısmet olursa Şubat ayının sonu itibariyle Sakarya Üniversitesi konferans salonunda bir programımız olacak yine güzel bir söyleşi olacak diye düşünüyorum. Sonrasında artık yine bir piknik, bir yemek, daha sonrasında sosyal anlamda, kültürel anlamda bir gezi olabilir. RATED olarak Radyo Televizyon Yayıncıları Derneği olarak amacımızın da burada hem üyelerimize, meslektaşlarımıza, birer moral motivasyonunu iyi tutmak adına, stresi biraz bir anlamda bitirmek adına sosyal aktivitelerimiz de olacak, bununla ilgilide çalışmalarımız var. Ben önce medya mensubu meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum katılımları için önümüzde ki günlerde, önümüzdeki aylarda yeni yeni programlarda tekrar birlikte buluşmak dileğimle diyorum, çok teşekkür ediyorum dedi.


Proğram sonunda katılımlarından dolayı Başsavcıya Plaket verildi.


Mehmet KARAKAŞ