SAKARYA
Giriş Tarihi : 08-06-2021 13:53   Güncelleme : 08-06-2021 13:53

Yatırım Tutarları Açıklandı

Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve Sakarya İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Aziz Öğütlü Sakarya’da yapımı devam eden sağlık yatırımlarını yerinde inceleyerek, Sakarya’da sağlığa yapılan yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yatırım Tutarları Açıklandı

Fedakarca Hizmet Verdiler

Sakarya İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Aziz Öğütlü ve Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya’da yapımı devam eden sağlık yatırımlarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Salgın döneminde ilçe hastanelerinin, taşıdıkları yükle ne kadar önemli olduklarını bir kez daha ortaya koyduklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Aziz Öğütlü, “ Sağlık alanında yapılan planlamalar ve yatırımların ne kadar önemli olduğunu bu zor dönemde herkes daha iyi anladı. En alttan en üste, tüm personelimiz fedakârca hizmet verdi ve hizmet vermeye devam ediyor. İlçe sağlık müdürlüklerimiz ve ilçe hastanelerimiz bölgelerinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. Bizlerde bir an önce ilimizdeki vaka sayılarının düşmesini ve normale dönüşün başlamasını arzuluyoruz. Bunun için hep birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Bu dönemde özellikle ilçe hastanelerimiz gücümüze güç katarak bulundukları bölgenin yükünü sırtladılar” ifadelerini kullandı.

1.96 Milyar Liralık Yatırım

Koronavirüs başta olmak üzere birbirinden önemli ve etkisi devam eden gelişmelerin yaşandığı süreçte dahi sağlık yatırımlarımız hız kesmeden devam ettiğini belirten Tever, “Ak Parti’miz 19 yılda sağlık alanında Sakarya’mıza toplamda 1.96 milyar liralık bir yatırım bedelini hayata geçirerek birbirinden önemli çalışmalara imza attı. AK Parti hükümetleri olarak insanımıza verdiğimiz sağlık hizmetini devletin sağladığı bir lütuf değil, her zaman bir hakkın teslimi olarak görüyoruz. Bu geleneği yıllar boyunca bu şekilde sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl sağlıkta toplamda 127 milyonluk bir yatırım bedelini hayata geçirmiştik. Bu yıl itibariyle projeleri tamamlanan ve devam eden sağlık yatırımlarımızın toplam yatırım bedeli 95 milyona yaklaşmış durumda” dedi.

Bu Yıl Hastaneler Açılacak

Tever, “İl Sağlık Müdürümüz ile bugün inşası biten ve devam eden yatırımları yerinde inceleme fırsatı bulduk. 15 Temmuz Camili Mahallesinde bulunan 112 Acil Başhekimlik Binasını, Korucuk’ta bulunan 30 Yataklı AMATEM ve 15 Yataklı ÇEMATEM Merkezlerini, yine Korucuk’ta bulunan bölgenin en büyük Halk Sağlığı Laboratuvarını, Arifiye Toyota Acil Yardım ve Ek Hizmet Binası inşasında gelinen son durumu ve 25 Yataklı Pamukova İlçe Devlet Hastanesini ziyaret ettik. İnşa seviyesi iyi bir noktaya gelinen bu yatırımları inşallah bu yıl içerisinde sırasıyla açmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hızla İnşa Ediliyor

Bin yataklı şehir hastanesi ve 100 yataklı acil durum hastanemiz ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Tever, “Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde inşaat ihalesi yapılan hastanelerimiz ile ilgili süreci Sağlık Bakanımız başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüz ile tam bir koordinasyon içerisinde yönetiyoruz. İlk etapta 100 yataklı acil durum hastanesini ve hemen ardından Bin yataklı şehir hastanemizi de hızla inşa ederek hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

O Günler Geride Kaldı

AK Parti iktidarından önce hastane kapılarında uzayıp giden kuyruklar olduğunu ve hastasını senetle hastanelerden çıkartan insanlar olduğunu belirten Tever, “Parası olmayanların hastane kapılarından geri çevrildiği, bebeklerin ve cenazelerin rehin tutulduğu bir Türkiye vardı. Artık o günleri ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hep birlikte geride bıraktık. Devlete ait hastaneleri tek çatı altında topladık ve özel kuruluşlardan yararlanma imkânı getirdik. Allah’a hamdolsun ki kamu veya özel demeden hastanelerin kapısını eşit bir şekilde herkese açtık” ifadelerini kullandı.

Gönüllerde Taht Kurduk

Tever, “AK Parti, 19 yılda her alanda olduğu gibi sağlık yatırımlarında da cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımların katbekat fazlasını gerçekleştirdi. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da biz kim ne derse desin, ülkemize ve şehrimize hizmet etmeye, projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu yüzden girdiğimiz her seçimde, verdiğimiz her siyasi mücadelede milletimiz her zaman bizimle birlikte oldu. İnşallah bu vasfıyla Ak Parti, milletin gönlündeki yerini daha uzun yıllar korumaya devam edecektir” dedi.