SAKARYA
Giriş Tarihi : 03-04-2021 13:45   Güncelleme : 03-04-2021 13:55

Engelliler Derneğinde Otizm farkındalığı

Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Engelliler Derneğinde Otizm farkındalığı

Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce’n inde katıldığı etkinlikte, çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti.  Başkan Yüce yaptığı açıklamada, Otizmin eksiklik olmadığını farklılık olduğunu söyledi. Otizm farkındalığını insanlara fark ettirmek için bir araya geldiklerini belirten Yüce, Belediye olarak  engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yer almalarını  sağlamak ve önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak için hak temelli hizmet anlayışını esas alıyoruz dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin ve ailelerin hayatını kolaylaştırmak adına bir çok çalışma devam ediyor.

Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Dik, toplumsal bilinçlenme ile otizmli bireylere karşı anlayışlı olmalı ve onları ayırmadan yanlarında durulması gerektiğini ifade ederek, Engelliler ve Yardımlaşma Derneği olarak Otizmin farkındayız, onların yanındayız dedi.

Başkan Ekrem Yüce Otizmli çocuklara hediye verdi, ve daha sonra çocuklarla birlikte havaya balon uçurdular.

Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Dik, otizm günü nedeniyle engelli çocuklarla pasta kesip yediler. Başkan Dik çocuklara hediyeler verdi.

Etkinliğe Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah, SASKİ yönetim Kurulu üyesi Önder Karan, Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülen Dik ve Engelli aileleri katıldılar.

HABER: Mehmet karakaş