SAKARYA
Giriş Tarihi : 03-03-2022 16:35   Güncelleme : 03-03-2022 17:05

Proje Tüm Yurtlarda Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler için, geliştirilen Yurt-Time projesi başladı.

Proje Tüm Yurtlarda Başladı

Spor Faaliyetleri Gerçekleştirilecek

Rahime Sultan Yurdu’nda, Yurt-time projesinde görev alan öğrenciler, egzersizlerini yaparak görevlerine başladı. Yurt-Time projesinin temel amacı, gençlerin serbest zamanlarını kaliteli değerlendirmesi ve gençlerin kişisel, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak, potansiyellerini ortaya koymaktır. Yurt işleyişine katkı sunmanın yanında, projedeki öğrencilerin de, ek ekonomik gelir elde edebilecekleri bir çalışmadır. Projeye seçilen öğrenciler, işlerine başlamadan önce spor faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.

Hayat Kalitesi Artacak

Projedeki öğrenciler, günde 2 saat, haftada ise 8 saati geçmeyecek şekilde, kaldıkları yurtlarda olan kısa zamanlı işlerde görev almaktadır. Bu proje kapsamında, hem öğrencinin spor alışkanlığını gerçekleştirmesi hem de parasını yönetebilmeyi öğrenmeleri hedeflenmektedir. Öğrenciye Yurt-Time projesiyle sağlanan bu olanaklarla, öğrencinin hayat kalitesi de artmaktadır. Proje kapsamında kısmi zamanlı çalışan öğrenciler, sigortalı sayılmakta ve haklarında sadece iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri uygulanmaktadır.

Teknolojiden Uzak Tutuluyorlar

Proje hakkında bilgi veren Rahime Yurt Müdürü Hacer Albayrak, “Yurt-Time projesine başvuran öğrencilerimizden, 10 tane öğrenci seçerek, geri kalan öğrencilerimizi yedek sırasına alıyoruz. Öğrencilerimiz her çalışma öncesi, hafif tempolu ısınma egzersizleri yapıyor. Bu projeyle birlikte, eğitim hayatları devam ederken, çalışma hayatının içinde yer almaya başlamaları, iş disiplinlerini oluşturacak. Aynı zamanda bu projeyle birlikte, teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıklardan da gençleri uzak tutmayı hedefliyoruz. Gençlerin çalışma programı içerisinde spor yapmaları için, bizzat kendim teşvik ediyorum. Projenin yürütüldüğü 15 yurttan biri olmaktan çok memnunuz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.