SAKARYA
Giriş Tarihi : 16-02-2022 11:55   Güncelleme : 16-02-2022 12:00

Arama Kurtarma Ekibi Kuruluyor

Afet bölgesi olan Sakarya’da Büyükşehir tarafından bir arama kurtarma ekibi kuruluyor. Başkan Yüce, gönüllü siviller ve belediye personelinden oluşacak ekip için meclisten yetki aldı.

Arama Kurtarma Ekibi Kuruluyor

Meclisten Yetki Alındı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaşamı kolaylaştırmak için yürüttüğü hizmetlerin yanı sıra sosyal ve sivil toplum hareketlerine de hassasiyetle yaklaşıyor. Acil durum, afet hali ve her türlü teyakkuz hali için her an görev başında olan Büyükşehir, şimdi bir arama kurtarma ekibi kuruyor. Başkan Yüce, konuyla ilgili detayları Şubat Ayı Meclisi’nde açıkladı. Ekibin gönüllü siviller ve belediye personelinden oluşacağını ifade eden Başkan Yüce, konuyla ilgili hazırlanan protokolün imzalanması konusunda meclisten yetki aldı.

Afet Durumlarında Görev Alacaklar

Kurulacak ekibin ismi Sakarya Büyükşehir Arama Kurtarma ekibi olarak belirlendi. Sakarya’nın birinci derece deprem bölgesi olması, Büyükşehir’ler yakınlığı ve jeopolitik konumu itibariyle ihtiyaç duyulan ekip hem şehrimizde hem de bölgemizde yaşanabilecek afetlerde görev alacak. Bu kadroda alanında uzman arama kurtarma personelleri ile öncelikle Sakarya’dan olan eğitimli gönüllü sivillerle faaliyet yürütecek ve bu alanda kullanılan her türlü ekipman temin edilecek.

Deprem Ağır İzler Bıraktı

Detayları anlatan Başkan Yüce, “Sakarya’mız geçmişte büyük acılar yaşadı. Afetlerin en şiddetlisiyle karşı karşıya kaldı. 1999 depremi, her birimizde ömür boyu silinmeyecek hatıralar bıraktı. Göreve geldiğimiz gibi kurumumuzda Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi’ni kurduk. AKOM afet merkezimizde her an takibimiz var, depreme hazırlık noktasında tüm ihtimalleri göz önünde bulunduruyoruz. Ben de depremi en yakından yaşayan, evi yıkılan bir kardeşinizim. Şehrimizin afet riski, jeopolitik konumu ve büyük kentlere yakınlığı sebebiyle bir arama kurtarma ekibi kurmaya karar verdik. Belediye personelimiz sivil gönüllülerle el ele verecek. Her türlü afette görev alacaklar. Rabbim canlara fayda sağlamayı, yaraları dokunabilmeyi, hayırlı hizmetler yapabilmeyi nasip etsin. Hayırlı olsun” dedi.