SAKARYA
Giriş Tarihi : 05-02-2022 12:13   Güncelleme : 05-02-2022 12:14

6 Milyonluk Kanalizasyon Hattı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Serdivan Kemalpaşa Mahallesi’nde hayata geçirilecek 6 Milyon Liralık yeni kanalizasyon hattı projesinin başlangıcını yapan Başkan Ekrem Yüce, “Kemalpaşa Mahallesi Yurtlar Bölgesi ile Hisar Evleri bölgesinde bulunan yerleşimlerin kanalizasyon sorunlarını çözmek için yeni bir yatırıma başlıyoruz. 6 Milyon Liralık yatırımın başlangıcını yaptık. Projenin tüm bölge halkına ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

6 Milyonluk Kanalizasyon Hattı

Çalışmalar Başlatıldı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediyesi SASKİ tarafından Serdivan Kemalpaşa Mahallesi’nde hayata geçirilecek kanalizasyon hattı projesinin başlangıcını yaptı. 6 Milyon Liralık yatırımı hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Yüce, projenin tüm bölge halkına ve şehrimize hayırlı olmasını temenni etti. Düzenlenen törene Başkan Yüce’nin yanı sıra SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Mehmet Halim Kuru, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, basın mensupları ve mahalle sakinleri katıldı.

Tüm İmkanlarıyla Sahada

Göreve geldiğimiz günden bugüne gündüz gece demeden bütün imkânlarımızla sahada olduklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, Serdivan bölgesinde yapılan yatırımları paylaştı. Yüce, “Serdivan ilçemizde 22 kilometreye tekabül eden 38 bin 639 ton asfaltlama çalışması yaptık. Asfalt serimi ve yol bakım çalışmaları için toplamda 16 milyon 311 bin 840 lira yatırımı sağladık. Sorumluluğumuz altındaki 103 kilometre yolun yüzde 84’lük kısmındaki çalışmalarımız çok şükür tamamlandı. Bu yolların tamamında sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik. Kalan yollardaki işlemleri de çalışma programımız dâhilinde tamamlayacağız. Asfalt çalışmalarının yanı sıra 23 bin 500 metre uzunluğunda 2 milyon 124 bin 935 liralık yeni içme suyu şebeke yatırımını hayata geçirdik. Ayrıca 18 bin 200 metre uzunluğunda 9 milyon 366 bin 622 lira değerinde yeni yağmur suyu şebeke hattı ve 18 bin 500 metre uzunluğunda 6 milyon 687 bin 360 liralık yeni kanalizasyon şebeke hattı yatırımını da tamamladık. Serdivan’a hayırlı olsun” dedi.

Altyapı Sorunu Çözülecek

Yeni bir yatırımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Yüce, “Bugün de Kemalpaşa Mahallesi Yurtlar Bölgesi ile Hisar Evleri bölgesinde bulunan yerleşimlerin kanalizasyon sorunlarını çözmek için yeni bir yatırıma başlıyoruz. 6 Milyon Liralık yatırımın başlangıcını yaptık. Kemalpaşa gibi birçok mahallemizde de yağmursuyu kanalizasyon ve içme suyu gibi birçok çalışmalarımız sürüyor. Hemen akabinde Kazımpaşa da çalışma olacak. Orasını da güzel bir şekilde yenileyeceğiz. Büyükşehir altyapı çalışmalarıyla, üstyapı çalışmalarıyla, üretim ve pazarlama çalışmalarıyla, Sera AŞ bünyesindeki model üretim çalışmalarıyla, Fidan AŞ bünyesindeki model üretim çalışmalarıyla ve dolayısıyla Büyükşehir her şeyde ve her yerde olmaya devam edeceğini belirterek projenin tüm bölge halkına ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.