SAKARYA
Giriş Tarihi : 04-02-2022 22:07   Güncelleme : 04-02-2022 22:25

Mehmetçik Üşümesin

Sakarya’nın Erenler ilçesinde yaşayan asker annesi 55 yaşındaki Saime Özten, el emeği göz nuru olarak ördüğü 200 adet dört koli patiği Mehmetçiğin giymesi için Erenler İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personele teslim etti.

Mehmetçik Üşümesin

Ayakları Üşümesin

Asker annesi 55 yaşındaki Saime Özten, yaptığı davranışla yürekleri ısıttı. el emeği göz nuru olarak ördüğü 200 adet dört koli patiği Mehmetçiğin giymesi için Erenler İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personele teslim etti. Patiklerin kış şartlarında görev yapan Hakkari, Irak, Suriye de görev yapan Mehmetçik ile şehit olan asker çocuklarının giymesi için ördüğünü belirten Saime Özten “Benim yavrum da Jandarma Özel Harekatta görev yapıyor. Mehmetçiklerin hepsi de bizim çocuklarımız. Oğlumu ziyarete gittiğimde gördüm ki o bölgede kış daha zor geçiyor. Ayaklarına giysin, üşümesin çocuklarımız diye günlerce aralıksız bu patikleri ördüm. Güle güle giysinler” ifadelerini kullandı.

Oğlunun Hatırasıyla Yaşıyor

Sürekli Mehmetçikler için dua ettiğini belirten Özten, “Evimin bir köşesini askerde olan oğlumun hatıraları ile donattım. Oğluma ve tüm askerlere dua ediyorum. Bu vatan için sınırda nöbet tutan, operasyona katılan her bir Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin” ifadelerini kullandı. Özeten, “Ulusal kanallarda çıkan 81 yaşındaki Havva Eseroğlu Hanımın, ördüğü 85 adet patik haberini gördükten sonra patik örmek aklıma geldi. Ondan ilham geldi. Mehmetçiklerimize helal olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.  Mehmet Karakaş