SAKARYA
Giriş Tarihi : 04-02-2022 00:30   Güncelleme : 04-02-2022 00:40

Beş Bin Mühendise İhtiyaç Var

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’yi Kış Kamplarında ağırladı. Gençlerle buluşan Dere, “Milli Muharip Uçak projesinde en az 5 bin iyi yetişmiş mühendise ihtiyacımız var” dedi.

Beş Bin Mühendise İhtiyaç Var

Dere Soruları Cevapladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından 'Geleneksel 6. Tematik Kış Kampları' kapsamında Sakarya'nın Arifiye ilçesinde düzenlenen ‘Mühendislik Kampı’nda Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, mühendislik öğrencileri ile bir araya geldi. Bilim ile teknoloji arasında bir köprü niteliğinde olan mühendisliğin tüm inceliklerinin ele alındığı Mühendislik Kampında, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere genç mühendislere savunma sanayisi alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, öğrencilerin merak ettikleri soruları cevapladı.

Türkiye’nin Korunması Gerekiyor

Türkiye'de sanayi ekosisteminin daha da ilerisinde savunma sanayisinin ekosistemini olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Dere, “Savunma sanayinde çalışan sayısının 30 binlerden 80 binlere çıkarıldı. Ayrıca S-400 konusuna da değinerek bir hava savunma sistemi olduğunu ve Türkiye'nin 84 milyon vatandaşını uçak, füze gibi saldırılara karşı bir şekilde koruması gerekiyor. Milli Muharip Uçak projesinde en az 5 bin iyi yetişmiş mühendise ihtiyacımız var. Dolayısıyla sizlere bu ülkenin gerçekten ihtiyacı var” dedi. Program sonunda protokol tarafından hediyeler takdim edildi.