KOCAALİ
Giriş Tarihi : 23-12-2017 19:57   Güncelleme : 23-12-2017 19:57

Sofuoğlu Kocaali’de Seminer Verdi

Sakarya Üniversite’si ve Kocaali Belediye’si iş birliği ile yapılan konferans ve seminer programı kapsamında Konuşmacı olarak Tarihçi Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu katıldı.

Sofuoğlu Kocaali’de Seminer Verdi

Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Sofuoğlu; “Bizler sadece kendimizinden sorumlu olan bir millet değil, mağdur ve mazlum olan tüm insanlıktan sorumluyuz” dedi.

Amaçları ülkemizi bölmek 
Konferans programı kapsamında konuşan Prof. Dr. Ebu Bekir Sofuoğlu; “Aylardır, yıllardır ülkemiz üzerinde oynanan oyunları hepimiz görüyoruz. Unutmayın dün Osmanlı Sultanı Abdülhamid han için kızıl sultan yakıştırmasını yapanlarla, Rahmetli Turgut Özal için, Adnan Menderes için, Erbakan için “Beceremediniz artık bırakın ”diyenler bugün Sn. Cumhurbaşkanı’mıza her türlü iftira, kumpas, komplo kurarak canına ve itibarsızlaştırma çalışmaları yapanlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız İslam İş Birliği Teşkilatı’nı acil toplantı kararı ile bir araya getirdi. Oy Birliği ile Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu tüm dünyaya açıkladı. İman varsa imkân vardır diyerek İslam dünyasına gücünün farkına varmasını hatırlattı.

Kudüs bizimdir bizim kalacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanı’mızda ifade etti “Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir”. Birilerinin ben
Kudüs’ü İsrail başkenti olarak tanıdım demesiyle olmaz, olamaz. Bunun için herkes üzerine düşen görevi üstlenecektir. Bunların derdi sadece Kudüs toprakları değildir. Biz Müslümanlar olarak her zaman akıllı olmak zorundayız, okumak zorundayız. 1917’de Kudüs’ü işgal eden İngiliz General Edmund Allenby;
“ Kalk Selahaddin! Biz yine geldik” sözleriyle Müslüman Âlemine olan kinlerini ve nefretlerini göstermişlerdir. İşte bu yüzden okuyacağız. Asla ceddimizi unutmayacağız, kimse bize tarih dersi vermeye çalışmasın. Biz dünde, bugünde Mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Teşekkür ederim
Kocaali’miz her zaman bu konulara duyarlı olmuştur. Sayın Belediye Başkanımız öncülüğünde yapılan bu çalışmalar için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Dedi