KOCAALİ
Giriş Tarihi : 25-02-2022 17:12   Güncelleme : 27-02-2022 00:56

Vatandaştan Para Toplanıyor

Saadet Partisi Eski Kocaali İlçe Başkanı şimdi ise Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Kocabey, Kocaali Belediyesi’nin ‘Yol Rayiç Beledi’ adı altında vatandaştan para topladığını belirtti.

Vatandaştan Para Toplanıyor

Belediye Sıkıntıda Mı?

Tüm dünyanın sıkıntıya girdiği bu günlere Kocaali Belediyesi’nin vatandaştan para topladığını belirten Saadet Partisi Eski Kocaali İlçe Başkanı şimdi ise Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Kocabey, “Kocaali Belediyesi hükümetin 2021 yılında belediyelere ek gelir getirmek için kanunda yaptığı değişikliğe dayanarak, yol katkı payı altında vatandaşlardan para talep ediyor. Tabi bu parayı zor günlerinde insanlardan alma İnisiyatifi belediyeye kalmıştır isterse almaz. Buda Kocaali Belediyesi'nin büyük maddi sıkıntı içinde olduğunu gösteriyor” dedi.

Ertelenebilirdi

Kocaali Belediyesi’nden yapılan açıklama göre, 2021 yılında Kocaali Belediyesi Meclisi ile alınan kararla vatandaşlardan para talep edildiğini belirten Kocabey, “Kocaali Belediyesi’nden aldığım bilgiye göre 2021 yılında karar alınmışdır. 2021 yılının emlak bedellerine göre 2022 yılında yol rayiç bedelleri vatandaşlardan alınacaktır. 2016 yılında Yalı Mahallesi, Yayla Mahallesi, Atatürk Caddesi, Yayla ve Alandere Mahallesi’nde bu uygulanmış. Ama daha sonra bir süre ertelenmiş tekrar ertelenebilirdi” dedi.

Vatandaşın Cebinden Çıkacak

Kocaali’de oturan birçok kişiye ihtarname girmeye başladığını belirten Kocabey, “2016 yılında yol katılım payı alınan kişilere giden ihtarnamelerin Kocaali Belediyesi tarafından iptal edileceğini öğrendik. 2021 yılında 14 trilyon Kocaali’ye yol harcaması yapıldığı belirtiliyor. Korkarız bu ödemeler vatandaşın cebinden çıkacak. Yol payı ödemeleri 2 yıllık süre içerisinde vatandaşlardan 4 taksit alınacak. Peşin ödemelerde indirim yapılacak. Allah vatandaşımızın yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.