KOCAALİ
Giriş Tarihi : 24-03-2022 20:54   Güncelleme : 24-03-2022 23:42

Kış Turizmine Kapılarını Açacak

Kocaali Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Ramazan Doğanay, doğa yürüyüşlerinin ulusal çapta yapılabilmesi için ilk adım atıldığını belirtti. Doğanay, “Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı, Kocaali Gençlik Merkezi’nde gençlerin sosyalleşmesi ve yeteneklerinin keşfedilmesi düzenlenen etkinliklerle kış turizmine kapılarımızı açacağız” dedi.

Kış Turizmine Kapılarını Açacak

Kocaali’de Eğlencenin Merkezi

Kocaali Gençlik Merkezi’nde gençlerin yoğun katılım ile gerçekleşen etkinlikler öğrenciler tarafından beğeni topluyor. Birbirinden farklı kursları bünyesinde barındıran Gençlik Merkezi, öğrencilere yeni bakış açısı sunmayı hedefliyor. Kişisel Gelişim Atölyesi içerisinde bulunan akıl ve zeka oyunları minik öğrencilerin dikkatini çekiyor. Öğrenci ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği atölyelerde çeşitli oyunlar oynanıyor. Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği turnuvalara katılan öğrenciler, gençlik merkezlerinde bu turnuvalara hazırlanıyor.

Öğrencilerin Becerileri Gelişiyor

Öğrenciler atölyelerde mangala, küre gibi geleneksel oyunları, bunun yanında, kulami, pentago, roversi gibi oyunları da öğreniyor. Kocaali Gençlik Merkezinde gençlere yönelik stratejik ve analitik düşünme, plan kurma gibi çalışmalar da yapılmakta. Aynı zamanda öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmelerine yönelik etkinlikler düzenlenmekte.

Atıklarla Hayvanları Besliyorlar

Voleybol, futbol gibi spor dallarının oynandığı Kocaali Spor kompleksine ek olarak Kocaali kapalı spor salonunda okçuluk, basketbol, tenis ve masa tenisini gibi spor dallarının da etkin bir şekilde oynanması planlanıyor. İlk ve ortaokul öğrencilerine, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında haftada iki gün Karasu Yüzme Havuzunda, yüzme dersi verilmeye devam ediyor. Öğrenciler, haftanın farklı günleri doğa yürüyüşü yaparak temiz hava ve doğayı keşfetmenin tadını çıkartıyor. Bu etkinliğin yanı sıra öğrenciler ile birlikte ‘Gençlerin İyilik Ağacı’ faaliyeti kapsamında esnafı gezerek yiyecek artıkları topluyor ve Çam Dağı’ndaki hayvanları besliyor.

Ulusal Çaplı Yürüyüş

27 Mart tarihinde doğa yürüyüşü yapılacağını belirten Kocaali Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Ramazan Doğanay, “Türkiye Dağcılık Federasyonu Sakarya il Temsilcilisi ve Sakarya Dağcılık Spor Kulübü ile iletişime geçerek, yerel rehberlerle birlikte İlçemizde 27 Mart'ta Çamdağı’nın eşsiz güzelliği içerisinde bir doğa yürüyüşü organizasyonu yapma kararı aldık. Yerel rehberlerin bölge konusundaki bilgi birikimi ve federasyonun organizasyon kapasitesini bir araya getirerek ilçemizde doğa yürüyüşlerinin ulusal çapta yapılabilmesi için ilk adımı atmış olacağız” dedi.

Kış Aylarının Uğrak Noktası Olacak

Doğanay, “Dağcılık Federasyonu ile belirleyeceğimiz yeni parkurlarda yaz, kış grupların faaliyet gerçekleştirdiği bir rota olmasını amaçlamaktayız. Oluşturacağımız bu yeni destinasyonlar sayesinde ilçemiz sadece yazın kumsalı için uğranılan bir yer olamayıp kış aylarında da uğrak noktalarından biri haline gelecek. Ayrıca ilçemizde gençlerle kültür sanat faaliyetleri yanında merkezim her yerde faaliyetleri, spor alanında da futbol, voleybol, basketbol, okçuluk, tenis kursları; bunun yanında bisiklet turlarıyla, sahil ve doğa kamplarıyla her yaştan genç ve yetişkine yönelik faaliyetlere hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.