KOCAALİ
Giriş Tarihi : 11-02-2022 01:23   Güncelleme : 11-02-2022 01:34

Kocaali’de Telefonsuz Bir Gün

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Gençlik Merkezlerinde ‘Sosyal medyadan sosyal meydana’ projesi gençler tarafından yoğun ilgi gördü. Proje kapsamında gençler bir günlerini telefonsuz geçirdi.

Kocaali’de Telefonsuz Bir Gün

Sosyal Medya’dan Sosyal Meydana

‘Sosyal medyadan sosyal meydana’ projesi gençler tarafından yoğun ilgi görüyor. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Gençlik Merkezlerinde hayata geçirilen proje ile gençlerin sosyal medya bağımlılığı azaltmak planlanıyor. Gençlerin toplumla bir araya getirerek klavye aktivizminden uzaklaştırıp milli ve manevi değerleri, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle hayatın içinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen programlarda telefondan tamamen uzak aktivitelere imza atılıyor. Bu çerçevede Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezleri tarafından, gençlik liderleri ve gönüllü gençler öncülüğünde gençlerin sosyal medyadan uzaklaşarak, farklı aktivitelere katılmaları amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Toplumla İç İçeler

Gençlik Merkezleri gençlerle birlikte Kent Park’ ta tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleşen etkinlikle gençlerle buluştu. Birbirinden eğlenceli aktivitelerle gençler güzel bir gün geçirdi.Kocaali’de bulunan Maden Deresi'nde, telefonlardan uzak bir gün geçiren gençler, okçuluk, havalı tüfek, matrak, halat çekme gibi geleneksel sporlarla sosyal medyanın yerine toplumla iç içe olabilecekleri, gelişimlerine olumlu katkı sağlayan alternatif etkinliklere tercih ettiler.