KOCAALİ
Giriş Tarihi : 19-04-2021 13:50   Güncelleme : 19-04-2021 13:57

Fındıkta Verim Artacak

Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca, fındık üreticilerine seslendi. Tunca, Fındıkta istenilen verime ve kaliteye ulaşabilmek için toprak tahlilleri yaptırmanın şart olduğunu belirtti.

Fındıkta Verim Artacak

Tunca çiftçilere seslendi

Fındıkta arzu ettiğimiz verim ve kaliteye ulaşabilmek için toprak tahlillerinin çok önemli olduğunun altını çizen Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca, “Bitkisel üretimde bir üretim yapabilmenin ilk şartlarından bir tanesi bitkiye gerekli besin maddelerini doğru zamanda ve doğru şekilde ulaştırmaktır. Toprağın özelliklerini bilmemiz için ise toprak analizi yaptırmanız gerekmektedir, artık dededen kalma bakımlarla bu işler yürümüyor” dedi.

Bahçe bakımı önemli

Son yıllarda bazı bahçelerin bakımsız olması nedeniyle dekara düşen verim oranının neredeyse yarı yarıya azaldığını işaret eden Tunca, ”Bu nedenle milli ürünümüz fındık kimi zaman tüccar kapısından kimi zamansa ihraç edilen ülkelerden geri dönüyor. Bahçelerinizin toprak analizlerini yaptırın ki, ona göre ilaçlama, gübreleme işlerinizi de devam ettirin. Üreticilerimizin hasat döneminde bahçelerinden daha fazla fındık elde etmek istiyorlarsa bahçe bakımına özen göstermelidirler” ifadelerini kullandı.