KOCAALİ
Giriş Tarihi : 23-12-2019 22:29   Güncelleme : 23-12-2019 22:29

Belediye - Vatandaş Birleşti Yollar Güzelleşti

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar; Belediye, Vatandaş iş birliği ile yapılan tarım arazilerine giden yol yapım çalışmalarını kontrol etti.

Belediye - Vatandaş Birleşti Yollar Güzelleşti

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar” 17-18 Temmuz tarihlerinde ilçemiz büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldı.  Bu afetten sonra, kırsal mahallerimizin önemli bir kısmında tarım arazisi yollarımız büyük bir oranda zarar gördü. Kocaali Belediyesi ve diğer belediyemizin yardımı ile fındık arazilerine giden yolların ulaşım sorununu önemli ölçüde çözüme kavuşturduk. Lakin selden etkilenmeyen bölgelerde ise “Vatandaş, Belediye” iş birliği ile çözüm aradık.  Biz onlara yolun alt yapı çalışmalarını tamamlayacağımızı, onların ise bahçe yollarının daha konforlu olabilmesi için beton satın almaları gerektiğini ifade ettik.  Hemşerilerimiz, Belediyemizin içerisinde bulunduğu zorluğu bildiklerinden dolayı bu teklifimizi kabul ettiler. Nihayetinde, Betonu hemşerilerimiz satın aldı, Kocaali Belediyesi olarak bizde, yolun alt yapı çalışmaları ve beton serim işçiliklerini yaptık. Çalışmalarda göstermiş olduğu özverileri ve desteklerinden dolayı Gümüşoluk Mahalle Muhtarımız Bilal Hazar ve mahalle sakinlerimize ayrı-ayrı teşekkür ederim “dedi.

Örnek çalışma yaptık
Yapılan Çalışmalardan dolayı memnuniyetini ifade eden Gümüşoluk Mahalle Muhtarı Bilal Hazar “Belediyemiz ve Mahallemiz örnek bir çalışmaya hep birlikte imza attık. Belediyemizden, tarım arazilerimize giden yolları yapmalarını istediğimizde, kırsal mahallerimizde sel felaketinden dolayı birçok tarım arazisine giden yolların sezonda vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi için geçici olarak yapıldığı, bu bölgelerin tekrar şiddetli bir yağmur görmesi durumunda içinden çıkılamaz bir hal alacağını, gelen ödeneğin ise bazı kırsal mahallerde beton yol yapımında kullanılmak üzere şartlı geldiğini ifade ettiler. Bizde, Belediyemizin bize teklif ettiği, betonu siz alın işçiliğini biz yapalım teklifi değerlendirerek, çalışmalara hemen başladık.  Belediyemiz tarım arazine giden yollarımızın stabilize çalışmalarını yaptı, bizde mahalle halkı olarak beton satın aldık. Beton geldikten sonra belediyemiz beton serim işlemlerini gerçekleştirdi. Ben çalışmalara verdikleri maddi ve manevi desteklerden dolayı mahalle sakinlerimize, Belediye Başkanımız Ahmet Acar ve ekibine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı