KARASU
Giriş Tarihi : 27-01-2022 21:43   Güncelleme : 27-01-2022 21:52

Gençlerin Sorunlarına Kulak Verin

Gelecek Partisi Karasu Gençlik Kolları Başkanı Tunahan Kayıkçıoğlu, yaptığı mahalle ziyaretlerinde gençlerin gelecek kaygısı olduğunu belirtti. Kayıkçıoğlu, “Gençler kazandıkları paranın değerli olmasını, borçlarına, faturalarına, ev kiraları ile bitmesini istemiyor” dedi.

Gençlerin Sorunlarına Kulak Verin

Her Geçen Gün Kaygı Artıyor

Mahalle ziyaretlerinde gençlerin sorunlarını dinleyen Gelecek Partisi Karasu Gençlik Kolları Başkanı Tunahan Kayıkçıoğlu, “İnsan yaşının en güzel, en güçlü, en aktif ve mutlu dönemi olan gençlik dönemi aynı zamanda kriz, bunalım, sıkıntı ile de bilinmektedir. Pandemiden dolayı artan yoksulluk, yetersiz eğitim, geçinememe ve gelecek kaygısı göz önüne alınmaktadır. Son zamanda pandeminin de eğitimi etkileyerek gençlerin gelecek kaygısı daha da artmış durumda. Üniversite mezunu olup da iş bulamayan birçok insan da günümüz Türkiyesin’de mevcut” dedi.

Gençlerin Sorunları Dinlenmeli

Üniversite öğrencilerinin sorunlarına değinen Kayıkçıoğlu, “Üniversite öğrencilerin ¼ ‘ü barınacak yer bulamıyor. Devlet yurtlarındaki konforu yetersiz buluyor. İktidar partisinin gençlerin sorunlarını dinlemeli ve çözüm için çalışmalar yapılmalıdır. Fakat günümüzde genç kesimin fikirleri, düşünceleri ve sorunları dinlenmemekte kulak ardı edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Gençler Ne İstiyor

Gençlerin ne istediğini sıralayan Kayıkçıoğlu, “Gençler saygı görmek ve karar alma süreçlerine katılmak ya da şeffaflık istiyor. Bugün Türkiye'de genç işsizliği yüzde 25 seviyesinde. Dünyada bu yüzde 13 seviyesinde. İki katı. Gençler kazandıkları paranın değerli olmasını, borçlarına, faturalarına, ev kiraları ile bitmesini istemiyor. Daha fazla hak ve Özgürlük istiyor. Kendilerine değer verilmesini istiyorlar , diplomasının işe yaramasını istiyor, yabancı uyruklu öğrencilerden farkları olmasını istiyor. İnsanların onlarını anlamlarını istiyor” dedi.

O Zaman Güçlü Türkiye oluruz

Açıklamalarına devam eden Kayıkçıoğlu, “Gençler merak, Cesaret ve Yaratıcılık özelliklerini kolayca yaşamak istiyor. Güvencesizlik Türkiye’de gençlere has bir olgu değil. Eğer gençleri dinlersek, onların dertlerini kendi derdimiz gibi yaklaşırsak O zaman daha güçlü bir Türkiye Oluruz. Gelecek Partisi Karasu ilçe Başkanlığı ve Gençlik Kolları olarak ilçemizdeki üniversite öğrencilerinin bu ve bunun gibi her konudaki sorunlarını dinleyip çözüm arama yoluna gireceğiz. Gençler bende sizden biri olarak sizin sorunlarınızı, düşüncelerinizi çok iyi anlayabiliyorum. Sizle birlikle bunların üstesinden gelebiliriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.