KARASU
Giriş Tarihi : 16-09-2021 01:47   Güncelleme : 16-09-2021 01:50

Eğitime Yapılan Yatırım İncelendi

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ile Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu’da deprem güçlendirmesi yapılan ve inşaatına başlanan okullarda incelemede bulundu. Eğitim yatırımlarını yerinde inceleyen protokol inşaatların kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Eğitime Yapılan Yatırım İncelendi

Çalışmalar Hakkında Bilgi Alındı

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı Karasu’da eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi almak amacı ile okul inşaatlarında incelemede bulundu. Aziziye Mahallesinde yapımı başlayan Aziziye İlkokulu, güçlendirme çalışmaları devam eden Sezi Eratik Ortaokulu, Yalı Mahallesi adliye binası yanında yapımı başlayan 24 derslik okulu ve temel kazık çakma işlemleri devam eden İmam Hatip Lisesi’nin şantiye alanını ziyaret ederek, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’dan genel süreç ve çalışmalar ile ilgili bilgi alan protokol çalışmaların hızla devam etmesi için destek vereceklerini belirtti.

2. Dönem Faaliyete Başlayacak

Bundan sonraki süreçte öğrencilerin sağlıklı bir alanda eğitim öğretim hayatlarına devam edeceğini belirten Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, “2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenciler yeni okullarında eğitimlerine başlayacak. Bunun yanında deprem yapılandırmasında olan okullar 2. dönem faaliyete başlayacak. Bütün bu çalışmalar bittiğinde hem okullarda oluşan yoğunluk giderilecek hem de ilçemiz eğitimine çok büyük katkı sağlayacak. Bizlerde bu süreçte öğrencilerimizin en iyi eğitimi almaları amacı ile çalışmalarımızı başlatacağız” ifadelerini kullandı.