KARASU
Giriş Tarihi : 13-09-2021 20:02   Güncelleme : 13-09-2021 20:04

Yıldızlar Geri Dönüyor

Karasu’nun gençlerini kültürümüzün en önemli parçalarının başında yer alan halk dansları ile yıllardır uluslararası festivallerde sahne aldıran İsmail Hakkı Yavuzyiğit bu kez de Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan ve desteklenen Erasmus+ projesi ile gençleri buluşturuyor.

Yıldızlar Geri Dönüyor

Hazırlıklar Tamamlandı

Kuzeyin Yıldızları pandemi nedeniyle ara verdiği Kültürel faaliyetlerine etkili bir geri dönüş yapmak için hazırlıklarını tamamlamak üzere. “Sağlıklı Yaşamda Gençler El Ele” adlı bu projede Türkiye’yi Karasulu çok sayıda genç temsil ederken aynı zamanda da iki farklı Avrupa ülkesinden gelecek olan katılımcılar ile bu sayı elliyi bulacak. Proje ortakları olan Letonya ve Macaristan’dan toplam yirmi sekiz gencin 20 Eylül Pazartesi günü Karasu’ya gelmeleriyle başlayacak olan proje etkinlikleri için aylardır yoğun bir hazırlık çalışmaları gerçekleştiren Kuzeyin Yıldızları, bu süreçle ilk kez Erasmus+ projesinde koordinatörlük görevini üstlenmiş olacak.

Karasu’da Gerçekleştirilecek

Proje kapsamında Karasu’da alanında uzman olan kişilerle gerçekleştirilen iş birliği sayesinde geniş bir etkinlik programı hazırlamış oldu. Bu etkinlikler için Karasu’nun doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hemen hemen tüm destinasyonlarda incelemeler gerçekleştirmek suretiyle yer tespitleri yapıldı. Projenin ruhunda gençler, sağlıklı yaşam, doğal güzellikler ve spor olduğu için Küçük boğaz, Yeni mahalle, Sakarya Nehri, Acarlar Longozu, Maden Dersi, Çam dağı, Paralı Köyü Ormanlık alanı gibi yerler uygun yönleriyle proje kapsamında sekiz gün süreyle gerçekleştirilecek etkinlikler için kararlaştırıldı. Bu destinasyonlarda özelliklerine göre Kano ile dere turu, Atlı safari, Tekne ile nehir gezisi, Orman yürüyüşü, Okçuluk, Bisiklet turu, Plaj voleybolu-futbolu, Kültür gezisi, yerel müzik etkinliği ve tüm bu proje boyunca alan temizlikleri şeklinde faaliyetler gerçekleştirilecek.

Gençlerle El Ele

Kuzeyin Yıldızları “Sağlıklı Yaşamda Gençler El Ele” adlı bu projeleri ile başta gençler olmak üzere tüm insanların temiz bir doğada sağlıklı bir yaşam sürmeleri adına uygulana bilinecek etkinlikleri sergilemenin yanı sıra Karasu’nun doğasının, kültürünün ve şehrinin en güzel özelliklerinin ulusal çapta tanınırlığının arttırılmasına da katkı sunmayı amaçlamaktadır. Bu alandaki çalışmalara misafirlerimiz henüz daha ülkelerindeyken yerel ve ulusal basına verdikleri demeçlerde projemizi, bizleri ve ülkemizi anlatarak başlamış olduklarını bizlere bildirdiler. Bu alandaki paylaşımları projemiz anında çeşitli ortamlarda çekeceğimiz video ve fotoğraflarla yapmamızın yanı sıra projeden sonrada bu tür tanıtım faaliyetlerini ortaklarımızla kuracağımız iş birliği ağımız sayesinde sürekli hale getirebileceğiz. Letonya ve Macaristan’dan gelecek olan değerli ortaklarımıza şimdiden böylesi güzel bir projeyi tatil havasında, sağlıklı bir atmosferde ve son derece mutlu bir şekilde gerçekleştirmeyi heyecanla beklediğimizi belirtmek isteriz.