KARASU
Giriş Tarihi : 11-08-2021 20:16   Güncelleme : 11-08-2021 20:21

Çiftçinin Huzuru Bozuluyor

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara haftalık yazılı basın açıklamasında fındık üreticilerinin alın teri üzerinden kirli hesaplar içinde olanlara fırsat verilmemesi gerektiğine değindi. Kara, “Bazı durumlar çiftçilerin huzurunu bozuyor” dedi.

Çiftçinin Huzuru Bozuluyor

Kirli Hesaplara İzin Verilmemeli

Haftalık yazılı basın açıklamasında fındık üreticilerinin alın teri üzerinden kirli hesaplar içinde olanlara fırsat verilmemesi gerektiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Bölgenin büyük bir kısmı fındıkçılık ile geçinmektedir. Fındık fiyatının tespiti için en önemli argümanlardan biri rekolte tahminidir. Rekolte ne kadar yüksek çıkarsa fiyat da o denli aşağı yönlü seyretmektedir. Bu noktada piyasanın büyük bir kısmını elinde bulunduran yabancı menşeili firmanın rekoltenin düşük çıkması için spekülasyona gittiğine ilişkin duyumlar gelmekte ve bu durum çiftçinin huzurunu bozmaktadır. Bu söylentilerin gerçek olmadığını ümit etmekle birlikte, çiftçinin emeği, alın teri üzerinden kirli hesaplar içinde olanlara fırsat verilmemesi gerektiğini dile getiriyoruz. Çiftçinin alın teri kutsaldır ve hakkını yemeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Devletimiz de bu konuda gerekeni yapacak ve çiftçinin hakkını teslim eden bir fiyat tespiti gerçekleşecektir” dedi.

Maddi Kayıplar Telefi Edilmeli

Hafta sonu Karasu’da yaşanan sel felaketinde zarar gören esnaflara ve vatandaşlarına geçmiş olsun temennilerini ileterek açıklamalarına devam eden Kara, “Hafta sonu ilçemizde yaşanan etkili sağanak yağıştan pek çok vatandaşımız olumsuz etkilenmiş, bazı ev ve iş yerlerini su basmıştır. Yağışın başladığı andan itibaren sahada görev yapan SASKİ ve Karasu Belediyesi personeline teşekkür ederiz. Umudumuz yaşanan maddi kayıpların telafisi noktasında da gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve yaraların bir an önce sarılmasını temenni ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vakalar Artıyor

Karasu’da ve Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayılarında her geçen gün artış olduğunu belirten Kara, “Bilindiği gibi koronavirüs vakaları gün geçtikçe artmaktadır. Vakaların yükselişinde maske, mesafe ve temizlik kurallarının ihlali ile rehavetin etkin olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Sosyal yakınlaşmanın fazlalaştığı, düğün, cenaze gibi ortamlarda maske ve mesafe kuralına özellikle riayet edilmesi pandeminin önüne geçecektir” ifadelerini kullandı.