KARASU
Giriş Tarihi : 01-08-2021 13:30   Güncelleme : 01-08-2021 13:33

24 Saat Görev Yapacak

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, basın açıklamasında bulunarak müjdeli haberi verdi. Kara, “Karasu’da 24 saat boyunca görev yapacak, nöbet usulü çalışacak ve çevre il ilçelere de anında müdahale edebilecek Jandarma Arama Kurtarma Timi kurulacak” dedi.

24 Saat Görev Yapacak

Su Altı Arama Timi Kuruldu

Yaptığı basın açıklamasının ardından yaşanan gelişmenin müjdesini veren Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Hatırlanacağı gibi Adatepe Mahallemizde gencecik bir çocuğumuz kaybolmuş, arama faaliyetleri saatler sonra başlayabilmişti. Emirhan Henden kardeşimizin cenazesi ancak sekiz günün sonunda bulunabilmiş ve acılı ailenin kederi biraz olsun hafiflemişti. Ancak bu durum bir gerçeği tokat gibi yüzümüze vurmuş, Karasu’da bir su altı arama kurtarma ekibinin kurulması elzem hale gelmişti. Biz de bir önceki basın açıklamamızda konuyu dile getirmiş, dört bir yanında deniz, akarsu ve göl bulunan Karasu’da bir an önce bir arama kurtarma ekibi konuşlandırılması gereğini ifade etmiştik. Edindiğimiz bilgi, önümüzdeki günlerden itibaren Karasu’da 24 saat boyunca görev yapacak, nöbet usulü çalışacak ve çevre il ilçelere de anında müdahale edebilecek Jandarma Arama Kurtarma Timi kurulacağı şeklinde. Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde kurulacak bu timin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Personel Eksikliği Var

Kara, “Karasu nüfusu son bir hafta içinde ciddi artış göstermiş, bu durum da beraberinde belli aksaklıkları getirmiştir. İnsanın olduğu yerde suç olur. Karasu’nun bu yoğunluğu yaşaması sürpriz değil, beklenen bir durumdur. Daha önceki basın toplantılarımızda defalarca dile getirdiğimiz aksaklıklar ne yazık ki tekrar etmiştir. 65 bin nüfusa göre planlanan personelde ciddi değişiklik yapılmamış, Karasu’da görev yapan kamu çalışanları insanüstü gayret harcamak durumunda bırakılmıştır. Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kalıcı personel takviyesi öncelik olmak durumundadır. Güvenlik insanların birincil ihtiyacıdır. İlçede görev yapan çevik kuvvet ekipleri caydırıcı olmaktadır ancak kalıcı personel atamasının yapılması, personelin iş yükünü hafifletecek ve sorunun çözümüne kalıcı katkı sağlayacaktır” dedi.

Sağlık Personeli Mağdur

Kara, “Günde binin üstünde hastaya müdahale etmek durumunda kalan Karasu Devlet Hastanesi, acil servise yapılan güçlendirme ile yetinmek zorunda bırakılmamalıdır. Gerek aşılama sayılarındaki artış, gerek acil servisteki yoğunluk ve artan nüfusa bağlı travmalar çalışanları zor durumda bırakmaktadır. Karasu Devlet Hastanesi’nin, Kocaali’deki hastanenin yetersizliğinden dolayı iki ilçeye hitap eden bir kurum konumuna geldiği de göz önüne alınırsa, bu hastanenin kalıcı uzman personel ile güçlendirilmesi elzem haldedir. Ağustos ayında artacak olan turist ve yazlıkçılara ek olarak fındık işçilerinin de geleceğini düşünürsek, ihtiyacın ne boyutlarda olacağı daha iyi anlaşılacaktır. Bu konu ile ilgili, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi ve bu sorunun bir daha gündeme gelmemek üzere çözülmesi gerekmektedir” dedi.

Hassasiyet Gösterilmeli

Kara, “Karasu’da bir başka önemli konu da ilçemizdeki aşı faaliyetlerindeki düşüş hızıdır. İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün her türlü gayretine karşın, tedbirlerin gözden kaçırılmaya başlandığı dikkat çekmektedir. Aşılanma konusundaki hassasiyet, tedbirlerle desteklenmeli ve hiçbir gevşemeye müsaade edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Kalıcı Çözüme Kavuşturulmalı

Kara, “İlçemizin temel geçim kaynaklarının başında fındık gelmektedir. Bu aylarda, gerek çocuğunu evlendirmeyi planlayan gerekse yatırım yapmaya hazırlanan üreticilerin belirsizlik içinde bırakılmaması gerekmektedir. Fındıktaki fiyat belirsizliği her dönem üreticinin heyecan yaşamasına neden olmaktadır. Bu konunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasının yolu basittir. Çok büyük bir kısmı ihraç ürünü olan fındığın fiyatı dövizle paralel olarak ayarlanabilir. Bu şekilde fındık üreticisinin hayatı da istikrara kavuşur. Bu konuda girişimde bulunan meslek kuruluşları, siyaset mekanizması tarafından desteklenmeli ve üreticilerin olası mağduriyetlerinin önüne geçilmesi gerekmektedir. Fındık fiyatının açıklanmasından daha mühim olan kalıcı bir fiyat politikasının tespit edilmesidir. Yetkililerin fındık fiyatını bir an önce açıklaması ve açıklanan birim fiyatın bundan sonraki fiyat istikrarının da habercisi olmasını temenni ediyoruz” dedi.