KARASU
Giriş Tarihi : 22-06-2021 17:00   Güncelleme : 22-06-2021 17:06

Yolu Açık Olsun

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, yaptığı basın açıklamasında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’ya rest çekti. Kara, “Karasu Belediye Başkanı Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanı tarafından yapılan ikazı tersi ile uygulamıştır. Takdir de yönetim hakkı da kendisinindir. Yolu açık olsun” dedi.

Yolu Açık Olsun

Ücret Alınmamasını Rica Etmiştik

Basın açıklamasında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’ya rest çeken MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Geçtiğimiz hafta yaptığımız basın açıklamasında değindiğimiz konulardan bir tanesi Karasu Atatürk Bulvarı’nda bulunan çay ocaklarının masa tabure durumları idi. Cumhur İttifakı İlçe Başkanı olarak esnafın yaşadığı sıkıntıyı dile getirmiş ve geride kalan yıl masa başı bin lira ödeyen esnaftan bu sene ücret alınmamasını rica etmiştik. Açıklamamızın basında yer almasının ardından Karasu Belediye Başkanı talimat vermiş ve ay sonuna kadar süre verilen esnaftan bu seneye dair ödemeleri derhal yapmaları istenmiştir” dedi.

İkazın Tersi Uygulandı

Kara, “Karasu Belediyesi buradan elde edeceği gelire muhtaç değilken, bir buçuk liradan binin üzerinde çayın parasını peşin olarak ödemek durumunda bırakılmıştır. Eğer bir düzen getirilmek isteniyorsa bunun yolu bellidir. Geride kalan yıl ödeme yapan esnaftan ücret talep edilmez, yeni dükkan açan ya da geride kalan yıl ödeme yapmayan esnaftan ücret talep edilirdi. Ancak Cumhur İttifakı’ndan seçilen Karasu Belediye Başkanı Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanı tarafından yapılan ikazı tersi ile uygulamıştır. Takdir de yönetim hakkı da kendisinindir. Yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

Kalıcı Çözümler Sağlanmalı

Lunapark işletmesinin alanı konusunda henüz bir çözüme ulaşılmamıştır ifadelerini kullanan Kara, “Hukukun üstünlüğü insanların mutluluğunu da beraberinde getirmelidir. Anayasal hukuk işletilirken hatır hukuku yok sayılmamalıdır. Biz kimsenin yanında ya da karşısında yer almaksızın, Karasu’nun huzurunu bozacak her hamlenin karşısında yer aldığımızı ifade etmek istiyoruz. Bir yerde huzur bozulduğunda herkesin rahatı kaçacaktır. Kimseye boyun eğmeden, kimseye diklenmeden işleri idare etmek mümkündür ve bunun yolu da diyalogdan geçmektedir. Uzlaşı ile çıkılan yoldan, istişare ile atılan adımdan, istikamet üzerine çizilen herkes memnun olur. Bizim bu noktadaki telkinimiz aklıselim ile hareket edilmesi ve kalıcı çözümün sağlanması yönündedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yatacak Yerimiz Yok

Karasu’da katlı mezar sistemine geçildiğini belirten Kara, “Karasu nüfusunun yazlıkçılar hariç olmak üzere yüzde 30’undan fazlasını oluşturan Yalı, İncilli, Kabakoz ve Kuzuluk mahallelerinin mezarlık ihtiyacı acil hale gelmiştir. Yakın tarihte katlı mezar sistemine geçilmiş tabiri uygunsa yatacak yerimiz kalmamıştır. Karasu’da arsa sıkıntısı yoktur. Zemin, ulaşım ve yol faktörleri göz önüne alındığında Kuzuluk Mahallesi Cennettepe Mevkii’nde 21 dönüme yakın bir arazi olduğu görülüyor. Dört mahallenin de ihtiyacını karşılayabilecek nitelikteki bu arazinin bir an önce Karasu’ya kazandırılması gerekmektedir. Burasının 1/5000’lik planı yapılacaksa yapılmalı, cins değişikliği gerekiyorsa yerine getirilmelidir. Dört mahalledeki insanın yatacak yerinin olmamasından daha önemli bir iş görülmemeli ve bu eksiklik her ne pahasına olursa olsun giderilmelidir” dedi.

Hastanelerde Yoğunluk Arttı

Aşı yoğunluğunun her geçen gün arttığını belirten Kara, “Bilindiği gibi aşılama konusunda ciddi bir yol alınmış ve aşı olacak kitle genişletilmiştir. Vatandaşlarımızın da aşıya olan ilgisi her geçen gün artmaktadır. Karasu Devlet Hastanesi başta olmak üzere sağlık kurumlarımızda aşı yoğunluğu her geçen gün artmaktadır. Sayıları binlerle ifade edilen vatandaşlarımız her gün aşı sırasına girmektedir. Bu durum sağlık kurumlarımızın normal işleyişine de yük olmaya başlamıştır. Bununla ilgili Karasu Atatürk Spor Salonu’nda bir aşı alanı oluşturulması sağlıklı bir yöntem olacaktır. Bu şekilde hem sağlık kuruluşlarında yaşanan insan yoğunluğunun önüne geçilecek hem de aşı olan vatandaşların başka hastalarla temas etmesi engellenecektir” ifadelerini kullandı.