KARASU
Giriş Tarihi : 20-06-2021 23:54   Güncelleme : 21-06-2021 23:39

Esnaf Güçlükle Ayakta Kalıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Karasu esnafının sorunlarına değindi. Kara, “1 buçuk liradan çay satan esnafın 2 bin liralık masa kirasını peşin olarak ödemesini beklemek, gönül belediyeciliği sloganı ile bağdaşmamaktadır” dedi.

Esnaf Güçlükle Ayakta Kalıyor

Karasu İçin Elzem Durum

Haftalık basın açıklamasında Karasu esnafının sorunlarına değinen Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Pandemi sürecinde pek çok esnafımız güçlükle ayakta kalmıştır. Bunlar için devletimiz imkanlar ölçüsünde yardım paketleri ve iyileştirmeler gerçekleştirmiştir. Bu yardımların en sonuncusu Hazine ve Maliye Bakanlığının, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Devletin bu şartlar altında vatandaşa uzattığı yardım elini mizaha konu etmeye kalkanlar olması normaldir. Ancak devlet yönetme bilincinde olanlar disiplin ve ciddiyetle karar almaya ve kişi ayrımı yapmaksızın vatandaşın refah düzeyini yükseltmeye gayret etmektedir. Karasu için de bu şekilde kararlar alınması elzem durumdadır” ifadelerini kullandı.

Esnafın Sıkıntısı Ortada

Açıklamalarına devam eden Kara, “Karasu Atatürk Bulvarı’ndaki trafiğe kapalı alandaki çay ocaklarının durumu ve yaşadıkları sıkıntılar ortadadır. Geride kalan yıl bu esnafın ödediği dışarıya masa koyma kirasının karşılığını bulmadığı gün gibi ortadadır. Sadece birkaç ay açık kalarak 2 bin lira masa kirasını ödemek zorunda kalan çaycı esnafından bu yıl yine aynı miktarda para talep edilmektedir. Karasu Belediyesi’nin pandemi sürecinde esnafın yaşadığı güçlükleri göz önüne alması ve bu şekilde esnafın işlerini kolaylaştırması gerekmektedir. Eğer politika olarak bu alana masa-tabure atılması istenmiyorsa da bu açıkça ifade edilmeli ve bu yönde çalışma yapılmalıdır. Ortalama 1 buçuk liradan çay satan esnafın 2 bin liralık masa kirasını peşin olarak ödemesini beklemek, olası yasakların gelmesi durumunda da paranın peşin olarak alınmış olmasının keyfini çıkarmak gönül belediyeciliği sloganı ile bağdaşmamaktadır” dedi.

Kavgaların Kazananı Olmaz

Kara, “Bildiğiniz gibi Karasu’daki lunaparkın bulunduğu alana Karasu Belediyesi tarafından bir proje geliştirilmiş, Lunapark işletmecileri de ellerindeki yapı kayıt belgesine istinaden durumu yargıya taşımışlardır. Hukuki süreç netleşmeden Karasu Belediyesi’nin ekipleri tahliye işlemlerini başlatmışlardır. Bizim kanaatimiz o yöndedir ki kavgaların kazananı olmaz. İyi niyetin çözemeyeceği bir şey yoktur. Hukuk kaideleri içinde kalmak ve yetim hakkını savunmak önşartı ile Karasu’nun ali menfaatleri doğrultusunda bulunulacak tüm girişimlerin yanında yer alırız. Umarız ve dileriz ki bu konu da gerginliğin tırmanmadığı, kimsenin kırılmadığı ve aklıselimin galip geldiği bir şekilde noktalanır” ifadelerini kullandı.