KARASU
Giriş Tarihi : 17-06-2021 18:26   Güncelleme : 17-06-2021 18:26

Acil Kan Çağrısı

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’nde Türk Kızılay’ı Karasu Şube Başkanı Adem Ekşi koordinatörlüğünde Karasu Atatürk Bulvarı’na kurulan kan bağışı aracında Kızılay gönüllüleri bağışta bulundu.

Acil Kan Çağrısı

Her Geçen Gün Artıyor

Karasu’da hemen hemen her hafta adından söz ettiren Kızılay bu hafta da bağışta bulunarak tüm dikkatleri üzerine topladı. Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’nde Türk Kızılay’ı Karasu Şube Başkanı Adem Ekşi koordinatörlüğünde Karasu Atatürk Bulvarı’na kurulan kan bağışı aracında Kızılay gönüllüleri bağışta bulundu. Kan ihtiyacının her geçen gün arttığını belirten Başkan Adem Ekşi, “Bu yaz kan ihtiyacımız artacak çünkü azalan COVID-19 vakaları nedeniyle hastanelerde acil ameliyat olmayı bekleyen ertelenmiş vakalar ameliyat olacak. Dolayısıyla buralarda kan ihtiyacı artacak. Vatandaşlarımızdan özellikle yaz dönemlerde bulundukları yerde Kızılay kan bağış noktalarına gidip bağışta bulunmalarını rica ediyoruz. Bağışçılarımız kanver.org internet sitemize girerek Türkiye'de bulunan 300 noktadan kendilerine yakın en yakın bağış noktasından randevu alabilirler” dedi.

Kan Ver Hayat Kurtar

Kan almanın 15 dakika süren basit bir işlem olduğunu belirten Ekşi, “Kan ihtiyacının devam ediyor ve etmeye de devam edecek. Her gün trafik kazası geçiren, onkolojik rahatsızlıkları bulunan ve ameliyat edilen birçok vatandaş var. 15 dakika süren işlem içerisinde vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etki edecek herhangi bir şey yok. Kızılay kan merkezleri hastane değil, sağlıklı insanların geldikleri, 2 saatte bir dezenfektan uygulamasıyla temizlenen hijyenik ortamlar. Kovid-19 kan yoluyla da bulaşmıyor. Tüm halkımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan Kızılay gönüllülerimize sonsuz teşekkür ederiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.