KARASU
Giriş Tarihi : 15-06-2021 22:30   Güncelleme : 15-06-2021 22:30

Parayı Veren Tabureyi Koyar

Karasu Atatürk Bulvarı Trafiğe Kapalı Alan’da hizmet veren çay ocağı işletmecileri her yaz olduğu gibi bu yaz da masa tabure sorunu ile karşı karşıya. Geçen yıl 2 masa 8 tabure için 2 bin lira sezonluk ücret ödemiş ancak pandemi yasakları dolayısıyla ödediği verdiği parayı çıkarmakta zorlanmıştı.

Parayı Veren Tabureyi Koyar

Tebligat yapıldı

Karasu Atatürk Bulvarı’nda hizmet veren çay ocağı işletmecileri yasakların hafifletilmesi ve havaların ısınması ile birlikte Bulvar’a masa tabure koymaya başladı. Hemen ardından da Karasu Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri çay ocaklarını tek tek gezerek yeni döneme ilişkin tebligatta bulundu. Buna göre yeni dönemde de dışarıya masa tabure atmak ve müşterilerini burada ağırlamak isteyen işletme sahipleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sezonluk 2 bin lira ödeyecek.

Kolaylık bekliyorlardı

Geride kalan yıl ödemelerini peşin olarak yaptıkları halde pandemi yasakları dolayısıyla bir türlü hesap ettikleri geliri elde edemeyen işletme sahipleri bu yıl için para ödemeyi beklemiyordu. Pandemi sürecinde pek çok iş yerinin kapalı olmasından dolayı ciddi gelir kaybına uğrayan çay ocağı işletmecileri zabıtaların uyarısı ile neye uğradığını şaşırdı. Karasu Belediyesi 25 Haziran’a kadar 2 bin lira yatırmayan işletmelerin dışarıya masa-tabure atmasına müsaade etmeyecek.