KARASU
Giriş Tarihi : 09-06-2021 15:34   Güncelleme : 09-06-2021 15:44

Geleceğimiz Emin Ellerde

Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi. 24 farklı alanda dikkat çeken projeler Karasu ilçe protokolü tarafından tek tek incelendi.

Geleceğimiz Emin Ellerde

Bilimin Tohumları Atıldı

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen törenle açıldı. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı programda açılış kurdelesi eğitimciler tarafından kesildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri tek tek ziyaret ederek projelerin amacı, kapsamı, sürdürülebilirliği ve katma değerleri hakkında bilgi alan Turhan, öğrencileri tebrik etti. Fuarda ortaya konulan eserleri gezdikten sonra okul öğretmenleri ile bir araya gelen Turhan, “Gördüklerim beni ziyadesiyle mutlu etti. İlçemizde bilimin tohumları atılmış. Geleceğimiz emin ellerdedir. Öğrencilerin bilim yolcuğunda onlara adeta birer kandil olan öğretmenlerime gösterdikleri emeklerden ötürü teşekkür ediyor ve kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

10 Haziran’a Kadar Açık

TÜBİTAK Bilim Fuarına 24 projeyle katıldıklarını belirten Okul Müdürü Orhan Bülbül, “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı destekleme programı kapsamında okulumuz 24 projeyle TUBİTAK projelerine başvuru yaptı ve projelerimiz desteklemelere uygun görüldü. Öğrencilerimiz pandemi dönemi şartlarında da olsa büyük bir özveri ve emek sergileyerek sonuca ulaşmışlardır. 9-10 Haziran tarihlerinde sergimiz okulumuzda açık olacaktır. Sergi açılışımıza katılan Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’a, şube müdürlerine, kurum amirlerine, okul müdürlerine ve öğretmenlere teşekkür ederim. Başarılı çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.