KARASU
Giriş Tarihi : 12-05-2021 02:07   Güncelleme : 12-05-2021 02:07

Kısıtlamada Hareketli Dakikalar

Karasulu bir grup Roman vatandaş sokağa çıkma kısıtlamalarında sokağa döküldü. Devletin kendilerine verdiği hakları alamadıklarını iddia eden Roman vatandaşlar Karasu Kaymakamlığı önünde eylem yaptı.

Kısıtlamada Hareketli Dakikalar

O İki Kaymakam Kim?

Devletin verdiği hakları alamadıklarını iddia eden Karasulu bir grup Roman vatandaş sokağa çıkma kısıtlamalarında sokağa döküldü. Karasu Kaymakamlığı önünde eylem yapan Roman vatandaşlar haklarını istediğini belirtti. Kaymakamlığın önünde hareketli dakikalar yaşanırken Romanların bir sözü dikkat çekti. Geçtiğimiz yıllarda Karasu’da görev yapan kaymakamların kendilerine yapmış olduğu yardımları diler getiren Romanlar Dernek Başkanı Nuray Tuna, “Karasu Kaymakamı olarak görev yapan Aziz Mercan ve Şafak Gürçam her zaman bizlerin yanında oldu. O dönemlerde tüm haklarımızı alıyorduk peki şimdi neden alamıyoruz? Bize babalık yapan kaymakamlarımızı mumla arıyoruz” dedi.

Hakkımızı Alamıyoruz

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koronavirüs döneminde muhtaç ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara gönderdiği 1.100 TL destek parasını alamadıklarını belirten Tuna, “Pandemi sürecinde yiyecek yemek bulamaz hale geldik. Yıl 2021 bizler evlerimizde yiyecek bir şey bulamıyoruz. Devletimizin bizlere verdiği desteklerle geçinen kişileriz biz fakat bu destekleri Karasu Kaymakamlığı bizlere vermiyor. Bir patates soğan verdiler başka bir şey yok. Kimse bizlere sormuyor ne yiyor ne içiyorsunuz diye. Bizim tek amacımız hakkımız olan destek paralarını almak. Bizim boğazımızdan sıcak bir lokma geçmesi hakkımız değil mi? 1.100 TL olan hakkımızdan 100 TL, 200TL ile geri çeviriyorlar bizleri. Bu hak mıdır” dedi.

Çocuklara Bayram Geldiğini Söylemiyoruz

Bir çadırın içinde sefillik içinde yaşadıklarını ve söz verilen evlerinin de yapılmadığını belirten İmdat Yılmaz, “Bayram geliyor herkes bayram sevinci yaşıyor bizler çocuklarımıza bayram geldiğini söyleyemiyoruz. Yiyecek tek lokmamız yok ki çocuklarımıza bayramlık alalım. Bayramlık bizler için hayal çocuklarımızın ayaklarına giyecek ayakkabıları yok. Kar kış çıplak ayakla geziyorlar. Pandemi sürecinde durumumuz her geçen gün daha kötü oluyor. Önceden hurdaya gidiyorduk en azından ekmek paramızı çıkarıyorduk. Şimdi sokağa çıkma yasağından dolayı onu da yapamıyoruz. Hiç bir şey yapamazken devletimizin bizlere verdiği haklardan da yaranamıyoruz. Yıllardır verilen ev sözü tutulmadı en azından elimizden ekmeğimiz alınmasın” ifadelerini kullandı.

Karasu’da Aç Çocuk Var

Hallerinin Suriyelilerden kötü olduğunu belirten Gülay Tuna, “Gelen tüm yardımlar Suriyelilere veriliyor. Burada bizler açız. Bizi neden insan yerine koymuyorlar. Geçtiğimiz yıllarda böyle bir mağduriyet yaşamadık. Diğer tüm illerde Romanların A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları karşılanıyor peki neden bizim hakkımız olan para verilmiyor. En azından hurda toplamamıza izin verebilirler. Çocuklarımıza verecek tek lokma ekmeğimiz kalmadı” şeklinde açıklamalarda bulundu. Eylem sırasında olay yerine gelen Karasu İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, Roman vatandaşlara sorunlarını dinledi. Akyol’dan destek sözü alan Roman vatandaşlar olaysız bir şekilde evlerine döndü. Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı’nın ise Roman vatandaşlara açıklamada bulunmaması merak konusu oldu. Şimdi gözler Karasu Kaymakamlığında Romanlar hakları olduğunu iddia ettiği desteklemeleri alabilecekler mi?