GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-05-2021 11:52   Güncelleme : 06-05-2021 11:52

Bitmeyen Şikayetler

Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, Adapazarı merkez hariç Sakarya’nın genelinde internet sorunu yaşandığını belirterek, “Muhtarlarımız en çok mahallelerinde internet olmamasından şikayet ediyor. Aslında bu sorun yansıtma yöntemiyle kolaylıkla çözülebilir ve Sakarya’da internetsiz yer kalmaz.” dedi.

Bitmeyen Şikayetler

En Çok Gelen Talep
Ender Serbes, yaptığı açıklamada, artık internetin ekmek, su kadar önemli bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi. İnternetin bu gün eğitimin ve iş hayatının en önemli ayağı haline geldiğini ifade eden Serbes, Sakarya’da, merkez hariç neredeyse tüm ilçeler ve kırsal mahallelerde internet sorunu yaşandığını kaydetti. Serbes, Zaman zaman muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Mahallelerinin ile ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşuyoruz. Mahallelerin altyapı sorunlarının yanı sıra en önemli sorunlarından birini de internet oluşturuyor. Bir çok yerleşim birimi internet hizmeti alamıyor. Bu da büyük mağduriyetlere sebep oluyor. Uzaktan eğitim gören öğrenciler, derslere giremiyor. Artık internetsiz bir hayat düşünülemiyor. Hastaneye bile gitmek için internetten randevu almamız gerekiyor. İnternet bu kadar hayati önem kazanmış durumda.” diye konuştu.
Bu Sorun Kolaylıkla Çözülebilir
Türk Telekom’un verdiği hizmetin yetersiz olduğunu dile getiren Serbes, Türk Telekom’un gelen talepleri karşılayamadığını kaydetti. Bir çok mahalle muhtarımızın bu konudaki dilekçeleri cevapsız kaldığının altını çizen Serbes, Sakarya’da internet sorununun giderek büyüdüğünü vurguladı. Aslında bu sorunu yeni teknoloji ile çözmenin çok kolay olduğunu dile getiren Serbes, şu bilgileri verdi: Yansıtma yoluyla Sakarya’da internetsiz hiçbir yer kalmaz. Kablo döşemeye gerek duymadan bu sorun artık çözülebiliyor. Bu hizmeti Türk Telekom yapamıyorsa, bu işi yerelde yapan özel şirketler var. Burada Büyükşehir Belediyesi insiyatif alması gerekiyor. Belediyemiz, özel şirketlerle anlaşarak Sakarya’nın her yerine yansıtma yöntemiyle uygun fiyatlı internet hizmeti ulaştırabilir. Bunu yapmak hiç zor değil. Yerel yönetimlerin onlarca milyon lira harcamasına rağmen hissedilmeyen büyük projelerin yanında insanımızın hayatına dokunan, vatandaşın güncel sorunununa, ihtiyacına çözüm sunan yenilikçi projelere de imza atması gerekir. İnternet sorununu Sakarya’da çözmek bu devirde hayata dokunan mükemmel bir hizmet olur. Bunu yapan belediyelerimiz büyük taktir toplar. Milletin gönlünü kazanır.” ifadelerini kullandı.