GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2022 17:35   Güncelleme : 14-02-2022 11:19

Çiftçiyi Kurtarmak Gerek

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sakarya Şubesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektörü Başkanı Sedat Güllü Tarım sektörü ve çiftçilerin durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çiftçiyi Kurtarmak Gerek

Çiftçiler Yok Olacak

Ülkemiz son günlerde ekonomik olarak oldukça zor günlerden geçiyor. Bu zor süreçte en büyük hasarı alan grupların başında ise çiftçiler geliyor. Artan mazot ve gübre fiyatları çiftçilerin üretmiş olduğu her bir kalem üründe gerekli değeri alamamalarına neden oluyor. Büyük bir emek ile üretmiş olduğu mahsulü değerinde satamayan çiftçi bu darboğazdan bir an önce kurtulabilmek için bazı çözüm önerileri sunuyor. Güllü; çiftçiye en kısa sürede destek olunmazsa bu darboğazın çiftçiyi yok edeceğini anlattı.

Mazottan ÖTV Kalkmalı

Bu zor dönemlerde verilecek olan bazı desteklerin en azından geçici bir süre de olsa çiftçiye nefes aldıracağını belirten Sedat Güllü bir an önce mazot ve gübre desteği ile çiftçinin yol almasına olanak sağlanması gerektiğini vurguladı. Güllü çiftçinin en önemli giderlerinden birisi olan mazotta yaşanan artışın artık kaldıramayacak bir yük olduğunu belirtti. Bunun için çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV’nin kaldırılmasının ne kadar acil ve gerekli bir önlem olduğu vurguladı. Yine dolara endeksli olarak yükselen gübre fiyatları verilen emeğin tamamını alıp götürüyor. Verilecek olan ucuz gübre desteği ile çiftçinin en azından zarar etmesinin önüne geçilebileceğini savundu. ASKON Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Başkanı Sedat Güllü temsil ettiği tüm çiftçiler adına mazot ve gübre desteği konusunda geç kalınmadan bir adım atılmasını istiyor. Çiftçiliğin ve üretimin devam edilebilmesi ve hayatlarını idame ettirebilmeleri için en azından bunların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini yineliyor yetkili mercilerden destek bekliyoruz..