GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-04-2021 12:19   Güncelleme : 26-04-2021 12:19

Karşı Atağa Geçilmeli

Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarına ilişkin ‘Soykırım’ ifadesini kullanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Türkiye’yi maddi ve manevi çok zor durumda bırakacak bu açıklamaya karşı atağa geçilmeli” dedi.

Karşı Atağa Geçilmeli

Gerçekleri Anlatmalıyız

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, ilk defa bir ABD Başkanının Ermeni olayları ile ilgili soykırımifadesi kullandığını vurguladı. Joe Bidenin açıklaması hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu dile getiren Serbes, Açıklamada, 1915 yılında Türkiyede 1,5 milyon Ermeninin ölüme yürütüldüğü’ şekilde ağır bir suçlama var. Türkiyedeki hükümet makamları jet hızıyla bu talihsiz açıklamayı kınadı. Ancak sadece kınama yetmez. Soykırım iddialarının asılsız olduğuna dair bütün ülkelerde, özellikle ABDde çok büyük lobi çalışması yapılmalı.” diye konuştu.

Türkiye Atağa Geçmeli

ABD Başkanı’nın bu açıklamasından sonra Türkiyenin uluslararası arenada maddi-manevi çeşitli tazminat davaları ile karşı karşıya kalabileceğini dile getiren Serbes, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Türkiye her fırsatta, tüm uluslararası arenalarda da bu konuyu gündeme getirmeli ve soykırımın gerçek olmadığını belgeleriyle ortaya koymalı. Ülkemizde adeta bir seferberlik ilan edilmeli. Çünkü bu açıklama, Türkiyeyi uluslararası arenada maddi ve manevi olarak zor durumda bırakmayı amaçlayan bir açıklama. İleride ülkemizin başını çok ağrıtabilir. Türkiyedeki ilgili resmi tarih kurumları, tarihçiler, üniversiteler güç birliği yapmalı. Arşivlerdeki tarihi deliller ve belgelerle Ermenilerin bu tezini çürüten yayınlar, araştırmalar, bilimsel makaleler ortaya koymalı. Bu tür yayınlar çoğaltılmalı. Dünya genelinde etkili yayın organlarında bu araştırmaların yayınlanması, gündeme getirilmesi sağlanmalı. Ayrıca uluslararası toplantılar düzenleyerek soykırım yalanını dünyaya anlatmalı” dedi.

Amaç Türkiye’yi Zora Sokmak

Geçmişte Nazi Almanyasından kaçan Yahudilerin sığınacak bir liman olarak Türkiyeye geldiklerini hatırlatan Serbes, Dün olduğu gibi bu günde Türkiye dünyanın her yerinden savaş ve zulümden kaçan milyonlarca insana yine güvenli bir liman olmaya devam ediyor. ABD ve soykırım iddialarına inanan ülkeler bu güne bile baksalar Türkiyeye ne kadar haksızlık ettiklerini göreceklerdir. Sadece Türkiye’yi zora sokmak adına yapılan ve somut hiç bir dayanağı olmayan bu ‘Soykırım’ açıklamasını kesinlikle reddediyor, destek veren tüm iç ve dış grupları en güçlü şekilde kınıyoruz.” diyerek açıklamasını tamamladı.