KARASU
Giriş Tarihi : 14-12-2017 20:52   Güncelleme : 14-12-2017 20:52

Karasu, Kudüs İçin Yürüdü

Karasu’da görev yapan 11 sivil toplum kuruluşu (STK) Kudüs için bir araya geldi.

Karasu, Kudüs İçin Yürüdü

Pazartesi günü öğle namazı sonrası Karasu Merkez Camii’nde toplanan STK temsilcilerine, Kudüs için gerçekleştirilen yürüyüşte siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da destek verdi.

Pazartesi günü öğle namazı sonrası Karasu ilçe merkezinde bir yürüyüş düzenlendi. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’e yönelik açıklamaların protesto edildiği yürüyüş, Karasu’da faaliyet gösteren 11 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlendi. Yürüyüşe, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da pankart ve dövizlerle destek verdi. AGD, Eğitim Birsen, Erbakan Vakfı, İHH, Diyanet Sen, Sağlık Sen, TÜGVA, Yardımeli Derneği ve Uluslararası Yardım Derneği Karasu temsilcilikleri ile Merkez Camii Derneği ve KEYDER’in ortaklaşa düzenlediği yürüyüş, Merkez Camii önünden Kentpark’a kadar sürdü. Yürüyüş sırasında sloganlar atıldı, tekbirler getirildi. STK’lar Kentpark’ta bir de basın açıklaması yaptı.

Kentpark’ta gerçekleştirilen programın sunumunu Recep Gemici yaptı. Osmanlı Camii Müezzini İrfan Bulut Kur’an-ı Kerim okudu. Yeni Camii İmam Hatibi İbrahim Ayar eşliğinde dua edildi. Basın açıklamasını ise 11 STK temsilciliği adına Murat Ali Aksoy okudu. “Her geçen gün İslam coğrafyası, küresel sömürü düzeni tarafından kan gölüne dönüştürülüyor. Avrupa’nın merkezindeki Bosna’da yaşanan soykırım hafızalardan silinmemişken, Suriye’de ve Arakan’da zulümler yapılıyor. Filistin, Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal ediliyor. İslam’ın ilk kıblesi Kudüs’ün, Siyonistlerin başkenti ilan edilmesine Müslümanlar olarak dik durmak namus meselesidir” diyen Aksoy, basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, dünyadaki bütün bu düzensizliklerin müsebbibi olduğunu biliyoruz. Kendilerini dünyanın efendisi olduğunu sananlar, Muhammed Mustafa’nın ordusunun meydanlarda olduğunu da görecektir. ABD de dünyadaki tüm terör olaylarının öncüsüdür. Birçok terör örgütünün azmettiricisi ve silah temincisi de ABD ve İsrail’dir. Bizler bu coğrafyada, Amerikan üssü, Amerikan askeri görmek istemiyoruz. Bugün Kudüs, yarın Medine, sırada İstanbul var… Siyonizm ve kuklası Trump, bu hadsizlikten derhal vazgeçmelidir. Yapmamız gereken ise İslam alemi olarak birlikte hareket etmek olacaktır. Kudüs, Müslümanlarındır ve ebediyen de Müslümanların kalacaktır. Zafer yakındır!”