KARASU
Giriş Tarihi : 07-04-2021 21:14   Güncelleme : 07-04-2021 21:22

Rehabilitasyon merkezi açıldı

Kurucu Yunus Emre Özkan tarafından Karasu Aziziye Mahallesi 306. Sokak’ta hizmete açılan Özel Yaren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tamamen devlet destekli olarak hizmete açıldı.

Rehabilitasyon merkezi açıldı

Devlet destekli

Donanımı ve kapasitesi ile ilçenin ilk özel okulu olma özelliği taşıyan Yunus Emre Özkan tarafından Karasu’ya kurulan Özel Yaren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Karasu’da hizmete açıldı. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar ve diğer bireyler için her geçen gün hizmet ağını genişletip, kurumsal hizmet veren bir merkez olma yolunda hayata geçirilen rehabilitasyon merkezi özel çocukları sevgiyle kucaklayan profesyonelce destekleyen uzmanlar tarafından hep daha iyiye ulaşabilmek için hizmet verecek.

Çeşitli testler uygulanacak

750 m2’lik kapalı alanlı eğitim merkezinde gerekli tüm eğitim öğretim materyalleri, fizyoterapi odası, bireysel sınıflar, erken çocukluk destek eğitim odası ve grup sınıfları ile özel eğitim kurumlarında olması gereken tüm fiziki şartları bulunan merkezde tüm eğitimler devlet destekli ve ücretsiz olacak. Ayrıca Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, Erken Çocuklukta Müdahale Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar, Özel Öğrenme Güçlüğü, Zeka ve Performans Ölçme Değerlendirme, Psikoloji Destek ve Aile Eğitimi, Fizik Tedavi konularında uzman kadrolardan destek alınabilecek. Aynı zamanda özel çocuklar için merkezde çeşitli testler uygulanabilecek.

Uzman eğitim kadrosu

Merkez hakkında önemli açıklamalarda bulunan Özel Yaren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Beytullah Çetin, “Bölgede alan taraması yaptığımızda özel öğrenme güçlüğü, gelişimsel bozukluk ve konuşma bozukluğu gibi üzerinde çalışma yapılacak kurumların olmadığını gördük. Özel çocuklar çeşitli çalışmalar yapmak için Sakarya’ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Uzman ekipler tarafından kadromuzu oluşturduk. Özel Eğitim Alan öğretmeni Zeynep Kara, Psikolog Aybüke Alıkçı, Fizyoterapist Sema Paçal, Rehber Öğretmeni Emine Avcı, gibi kendini geliştirmiş tüm eğim eğitimleri almış dinç kendini sürekli güncelleyen eğitimcilerle yola çıktık” dedi.

Bireysel eğitime öncelik

Özel Yaren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde verilecek eğitimler hakkında bilgi veren Çetin, “Önceliğimiz en iyi şekilde eğitim vermek. Bu amaçla Zihinsel Engelli Destek Eğitim Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluk Destek Eğitim Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Destek eğitim Programı, Bedensel Engelli Destek Eğitim Programı gibi modüllerde hizmet vereceğiz. Özel olarak görüldüğü için ücretli olarak düşülüyor fakat tüm eğitimler tamamen ücretsizdir. Kurumlar tarafından hazırlanan destek eğitim programları üzerinden hizmet veriyoruz. Koronavirüs salgınından dolayı hijyen kurallarını en üst seviyede tutuyoruz. Bireysel eğitimlerimize öncelik veriyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER :Gülcan Elmalı