KARASU
Giriş Tarihi : 18-03-2021 12:23   Güncelleme : 18-03-2021 19:33

Çanakkale Şehitleri Anıldı

Karasu’da Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma programı kapsamında Karasu Kaymakamlığı önünde çelenk sunma programı düzenlendi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlı düzenlenen tören sonrası asla geri dönmeyi düşünmeyen Çanakkale şehitleri ve Karasu Şehitleri anıldı.

Çanakkale Şehitleri Anıldı

Atatürk anıtına çelenk bırakıldı

Karasu’da Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Karasu Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı’nın ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunduğu törene siyasi parti temsilcileri, güvenlik güçleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları ve okul müdürleri katıldı.

Türk milletinin destanı

Program kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Karasu Atatürk Anadolu Lisesi Tarik Öğretmeni Yasemin Koç, 106. yıl dönümü iftiharla kutlanan Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanı olduğuna, Çanakkale Zaferi'nin, büyük imkansızlıklara rağmen milletin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yapabilecekleri fedakarlıkları gözler önüne seren şanlı bir destan olduğuna dikkati çekti.

Gül bırakıldı

Karasu Kaymakamlığı önünde düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Şehit Piyade Üsteğmen İbrahim Abanoz ve Şehit Komiser İbrahim Canavar mezarı başında anıldı. Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, şehitlerin mezarları başına gül bıraktı.