KARASU
Giriş Tarihi : 28-02-2021 19:11   Güncelleme : 28-02-2021 23:18

Eğitim seferberliği başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile AFAD Başkanlığınca 2021 yılı Afet Eğitim Yılı olarak ilan edilerek eğitim seferberliği başlatıldı. Başlatılan seferberlik kapsamında İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Hüseyin Kaşkaş, tarafından Karasu’da “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.

Eğitim seferberliği başlatıldı

Farkındalık eğitimi verildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile AFAD Başkanlığınca 2021 yılı Afet Eğitim Yılı olarak ilan edilerek eğitim seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda Sakarya kapsamında İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Hüseyin Kaşkaş, eğitimci personeli tarafından Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans salonunda “Afet Farkındalığı Eğitimi” verildi. Önemli açıklamalarda bulunulan toplantıda koronavirüs önlemleri göz önünde bulunduruldu.

Bilgilendirme yapıldı

Afet ve acil durum nedir? Temel afet bilinci, yangın, sel, çığ ve deprem sırasında yapılması gerekenler noktasında genel bilgiler veren Kaşkaş, “Afet bilinci çok geniş bir konu. Afet bilincini anlayabilmek için öncelikle afeti çok iyi bilmek gerekir. Biz acaba bugüne kadar afetlere doğru bakabildik mi? Biz afetleri doğru değerlendirebildik mi? Afet deyince özellikle ülkemizde akla gelen dört afet var. Bunlar deprem, sel, çığ ve heyelandır. Bu afetler en fazla can alan afetlerdir” ifadeleri kullanıldı