KARASU
Giriş Tarihi : 28-03-2022 15:50   Güncelleme : 29-03-2022 00:42

2 Bin 700 Öğrenciye Hizmet

Karasu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Avni Tarakçıoğlu yemek üretim atölyesi ve kantini düzenlenen törenle açıldı. Günlük 2.400 öğrenciye hizmet veren yemek üretim atölyesi ve 300 öğrenciye hizmet veren kantin iç donanımı ile de dikkat çekiyor.

2 Bin 700 Öğrenciye Hizmet

Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Hayırsever Avni Tarakçıoğlu’nun bağışları ile Karasu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapımı tamamlanan yemek üretim atölyesi ve kantin düzenlenen törenle hizmete açıldı. Zübeyde Bulut’un sunumu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşması yapan Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Canan Erol, “Okulumuzda hayallerimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Okulumuz pandemi süresince Türkiye’de maske üreten 33 okuldan bir tanesi. 1milyon 296 bin maske üretimi ile okulumuzda döner sermayeyi başlattık. Bağışçımız Hüseyin Avni Tarakçıoğlu’nun destekleri ile kurmuş olduğumuz yemek üretim atölyesinde ülke ekonomisine katkıda bulunmaktayız” dedi.

1 Milyon 390 Bin TL’ye İnşa Edildi

Erol, “ Yemek üretim atölyesi 1 milyon 390 bin TL’ye inşa edilmiştir. 450 bin lira hayırsever Avni Tarakçıoğlu tarafından karşılanmıştır. Ayrıca atölye donanımı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanmıştır. Soner Sivişoğlu tarafından inşa edilen ve 130 metre kare olan yemek üretim atölyesi 3.500 kişiye yemek üretme kapasitesine sahiptir. Karasu ve Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı taşımalı sistemde hizmet alan 2.400 öğrencinin öğle yemeği öğrenciler tarafından atölyede yapılmaktadır. Bazı kamu birimleri ile okul aile birliği tarafından Kızılcık Ortaokulu Okul Aile Birliğine yemek satışı yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

22 Öğrenci Görev Alıyor

Yemek üretim atölyesinin projesinin MERTEL tarafından hazırlandığını belirten Erol, “3 katlı olan yemek üretim atölyesinde 2 adet soğuk üretim deposu bulunmaktadır. Zemin kat yiyecek içecek üretim atölyesi, 2. kat soğuk hava deposu, yemekhane, sayman odası, kiler ve lavabolardan oluşmaktadır. 3. katında konferans salonu bulunmaktadır. Yemek üretim atölyesinde 3 aşçı, 9 usta öğretici çalışmaktadır, 22 öğrenci görev almaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yemeklerin taşınması için 1 adet araç 4 personel tahsis edilmiştir. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir araç tahsis edilmiştir” dedi.

175 Bin liraya İnşa Edildi

Tarakçıoğlu’na ve tüm bağışçılara teşekkür eden Erol, “175 bin liraya inşa edilen okulumuzun kantini için hayırsever Avni Tarakçıoğlu, 145 bin lira bağışta bulunmuştur.117 metre kare alana sahip Kantinin projesi Serhan Kılıçkaya tarafından yapılmıştır. Yemek Üretim atölyesi ve kantinin yapılmasında büyük emeği geçen değerli büyüğümüz Avni Tarakçıoğlu’nun adı hem üretim atölyesine hem de kantine verilmiştir. Büyük bir projeyi hayata geçirmemizde bizlere destek olan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Karasu Kaymakamlığına, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Karasu Belediyesine ve bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim” dedi.

Turizme Katkı Sağlayacak

Karasu İhsaniye Mahallesi’nde doğduğunu belirten Avni Tarakçıoğlu, “İstanbul çalışıyorum, ama zamanımın birçoğunu Karasu İhsaniye mahallesinde değerlendiriyorum. Kapalı olan İhsaniye İlkokulu’nu yaptırmak için çıktığımız bu yolda eğitime güzel bir destekte bulunduk. Çok mutluyum, bizim durumumuzda olan herkesin mutlaka bu tadı alması gerekiyor. Hem öğrencilerimize hem de eğitim görevlilerine hayırlı olmasını diliyorum. Karasu’nun turizmine de çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Burada yetişen öğrencilerimiz hem sunum hem de damak tadı tutturmuş durumda. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Öğrenciler Üreterek Öğreniyor

Hayırla yad edilmek ikinci kez hayata gelmektir sözleri ile açıklamalarına başlayan Sakarya il Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Rabbim herkesin hayrını kabul etsin. Milli Eğitim Bakanlığımız maalesef 28 Şubat sürecinde meslek liselerine vurulan darbeyi ortadan kaldırmak için uzun süredir meslek eğitim merkezlerine önem vermekte. Üreten, ürettiğini hayata geçirebilen ve kendini geliştirebilen öğrenciler yetiştirme kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okullarımızda döner sermayeler açıldı. Çocuklarımız hem üretecekler hem de üretmeyi öğrenecekler” dedi.

Üreten Gençler Yetişiyor

Öğrencilerin başarılarını artıracak projenin Karasu’da hayata geçirilmesi için çok büyük bir destekte bulunan Avni Tarakçıoğlu ve tüm hayırseverlere teşekkür eden Savaşçı, “Hayırseverimiz ülke ekonomisinde katkı sağladığı gibi işlerinde de ülkemizin üretimine katkı sağlıyor. Ülkemizde olan savaşta da üreten bir ülkenin ne kadar önemli olduğunu çok net bir şekilde görebiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleri ile bizler eğitim camiası olarak aklıselim, kalbi selim, zevki selim öğrenciler yetiştireceğiz. Hayırseverimize teşekkür ediyorum. Yokken vermek kolaydır da varken vermek kolay değildir. Rabbim herkese bunu nasip etmez” ifadelerini kullandı.

Meslek Lisesi Memleket Meselesi

Eğitimin önemine değinen Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, “ Türkiye’de bazı meseleler sürekli tartışılır ve her sorunun altında eğitim ararız. Bireysel davranışlarımızı ve toplumsal eksikliklerimizi incelendiğinde altında eğitimle alakalı bir mesele olduğu ortaya çıkar. Meslek liselerinin ne anlam ifade ettiğini hissederek biliyorum. Meslek lisesi meselesinin memleket meselesi olduğunu belirten bir motto vardır. Ben bu mottaya inanıyorum. Çünkü Türkiye gibi iddiaları olan ve dünya gücü olmayı hedefleyen bir ülke için bu kalkınmanın en önemli unsuru lise düzeyindeki okullarımız oluşturmaktadır. Hayırseverimizin Karasu’da eğitime çok büyük bir katkısı oldu. Tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Bizler Karasu’da çok şanslıyız. İl Milli Eğitim Müdürümüzün bizlere vermiş olduğu destek katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Tarakçıoğlu’na Plaket Verildi

Açılış konuşmasının ardından Avni Tarakçıoğlu’na Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve Sakarya il Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, tarafından teşekkür plaketi ve tablo hediye edildi. Ardından yemek üretim atölyesinde incelemelerde bulunuldu ve konferans salonunda yemek organize edildi. Protokol üyeleri yemeklerini yerken Karasu’nun müzik öğretmenleri tarafından özenle hazırlanan müzikler seslendirildi.