KARASU
Giriş Tarihi : 23-03-2022 15:11   Güncelleme : 24-03-2022 20:59

İlk Temel Atıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2023 yılında 4 ve 5 yaşta okul öncesi eğitime erişimi yüzde 100'e çıkarmayı hedeflenmesinin ardından Karasu’da Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından harekete geçildi. Karasu’da yapılacak olan ilk anaokulunun temeli atıldı.

İlk Temel Atıldı

Harekete Geçildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınmasına ilişkin açıklamalar yapması üzerine Karasu’da Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından harekete geçildi. Karasu’da yapılması planlanan 5 anaokulundan ilkinin temelinin atıldığını belirten Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Tuhan, “Kabakoz Mahallesi’nde yapılması planlanan anaokulunun temeli atıldı” dedi.

Ağustos Ayında Teslim Edilecek

Kabakoz Mahallesi’nde yapılacak olan anaokulunun Ağustos ayında Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceğini belirten Turhan, “8 derslik olan anaokulumuzun Ağustos ayında eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması için gece gündüz demeden çalışılıyor. İmkanları en üst düzeyde olacak anaokulun okullardaki büyük bir yükü alacak. Özel okul edasında planlanan okulumuz Karasu’muza hayırlı olsun” dedi.

Anaokulu Planlamaları Yapıldı

Karasu’da özel eğitim ihtiyacının da karşılanacağını belirten Turhan, “Karasu’da bir ilke daha imza atarak özel eğitim öğrencilerimiz için okul inşa edeceğiz. Gazi İlkokulu’nun bahçesine ayrı bir binada yapılması planlanan okulun çalışmaları başladı. Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nin ek binası olduğu alana da bir anaokulumuzu yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesine de anaokulu inşa edilecek. Karasu’nun dört bir yanına anaokulu inşa edilerek Karasu’nun çok büyük bir oranda anaokulu ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.

Ara Verilmişti Çalışmalar Başladı

Karasu eski Devlet Hastanesi’nin olduğu arsada başlatılan İmam Hatip Lisesi’nin çalışmalarının müteahhit firma tarafından durdurulduğunu belirten Turhan, “Karasu’da TOKİ tarafından eski devlet hastanesinin olduğu arsada yapılan İmam Hatip Lisesi’nin çalışmaları müteahhit firma tarafından durdurulmuştu. Yapılan fiyat güncellemesinin ardından 24 derslik İmam Hatip Lisesi için çalışmalar tekrar başladı. Temel işlemi tamamlandı. Kısa süre sonra lisemizde eğitime başlamayı planlıyoruz” dedi.