KARASU
Giriş Tarihi : 22-03-2022 17:41   Güncelleme : 23-03-2022 01:47

Bayrağımız Onlara Emanet

Mehmetçiğin dünyanın en güçlü donanmalarına göğsünü siper ederek destan yazdığı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Karasu’da program düzenledi. Öğrenciler tarafından hazırlanan programda Çanakkale’nin geçilmez olduğu ve gençlerin Türk Bayrağına sahip çıkacağı bir kez daha akıllara kazındı.

Bayrağımız Onlara Emanet

Karasu Zaferini Kutladı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Karasu’da 22 Mart’a ertelenmişti. Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Karasu ilçe protokolü, şehit yakınları gaziler ve veliler yoğun katılım sağladı. Programın sunumu Fikriye Yılmaz ve Ömer Tay tarafından gerçekleştirildi. Nesrin Akan Çiftçi yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Adem Evgin tarafından yapıldı.

Göz Yaşlarına Hakim Olamadılar

18 Mart Çanakkale Zaferi konulu video gösterimiyle devam eden programda Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zelal Ilgaz Eroğlu ve Cemal Çakal Çanakkale şehitlerine adlı şiiri okudu. Çanakkale Geçilmez adlı oratoryo gösterileri ile büyük alkış alan öğrencilerin ardından, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Miray Turhan Çanakkale adlı şiirini okudu. Halk Eğitimi Merkezi Müzik Öğretmeni Nesrin Akan Çiftçi yönetiminde Çanakkale türkülerini seslendiren öğrenciler duydu dolu anlar yaşattı. Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve veliler göz yaşarına hakim olamadı.

Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Programın sonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolasıyla düzenlen “ Çanakkale Kahramanıma Mektup” temalı mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Liseler arası mektup yarışmasında 1. olan Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Eray Özdemir’e hediyesini Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı verdi. Ortaokullar arası mektup yarışmasında 1. olan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencilerinden Ecem Naz Sakal’a ödülünü Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş verdi. Liseler arası mektup yarışmasında 2. olan Karasu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zeliha Karataş’a ödülünü Karasu İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol verdi. Ortaokullar arası mektup yarışmasında 2. olan Denizköy Ortaokulu öğrencilerinden Melisa Çakar’a ödülünü Şehit Babası Cemil Yaltıraklı verdi. Ortaokullar arası mektup yarışmasında 3. olan Denizköy Ortaokulu öğrencilerinden Emine Yaren Aydemir’e ödülünü şehit babası Yaşar Keleş verdi. Hatıra resminin ardından program son buldu.